Lecție publică ținută la Academie de un profesor universitar din Ucraina

Mobilitatea academică, schimbul de profesori și studenți-masteranzi sunt elemente importante ale procesului de internaționalizare a studiilor la Academia de Administrare Publică.

Un proiect de mobilitate academică se realizează în perioada 03-20 mai curent, la Academie, în baza Acordului de colaborare dintre Academia de Administrare Publică și Universitatea din Kiev, care prezintă multiple avantaje pentru studenții de la programa Drept public. Acordul de colaborare prevede promovarea legăturilor academice și culturale, activități educaționale și de cercetare, mobilități academice, schimb de experiență, participarea reciprocă la conferințele științifico-internaționale, publicarea lucrărilor științifice în edițiile periodice ale ambelor instituții de învățământ superior, precum și prezentarea lecțiilor publice.

Astfel, pe 4 mai curent, a fost petrecută lecția publică cu tema „Reglementarea juridică în administrația publică” de doctorul în științe, profesorul universitar Dl Volodymyr HORNYK, director al Institutului Științifico-didactic de Management Economic și Mediu al Universității Naționale Taurida „V. I. Vernadskii” din Kiev.

La lecție au asistat decanul Departamentului studii superioare de master, Ion DULSCHI, doctor, conferențiar universitar; șeful catedrei Științe juridice, Silvia GORIUC, doctor, conferențiar universitar; Tatiana MOSTOVEI, doctor, lector universitar la catedra Științe juridice.

Profesorul Volodymyr Hornyk a făcut o prezentare amplă a reglementărilor juridice în domeniul administrației publice. Cu referire la raporturile dintre autoritățile publice centrale și locale, au fost prezentate particularitățile aplicării reglementarilor juridice în activitatea administrației publice din Ucraina și evidențiate modalitățile de eficientizare a procesului de administrare.

Lecția publică a fost completată de o serie de întrebări și răspunsuri la tema abordată, fiind expusă opinia privind utilitatea și necesitatea desfășurării activităților științifico-educaționale de interes reciproc pentru instituțiile din ambele țări.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.