INSTRUIRE ÎN DOMENIUL CONTROLULUI INTERN MANAGERIAL

Încă un curs de instruire cu tematica ,,Sistemul de control intern managerial în sectorul public” este organizat în această săptămână de către Institutul de Administrație Publică. De această dată, beneficiari ai instruirii sunt funcționari publici de conducere din administrația publică centrală.

Cursul are ca scop consolidarea cunoștințelor, dezvoltarea abilităților și modelarea atitudinilor / comportamentelor necesare pentru efectuarea calitativă și eficientă a controlului intern managerial public în cadrul autorităților publice, respectând cadrul normativ al țării.

Principalele subiecte abordate în cadrul instruirii se referă la conceptul de control financiar public intern, Standardele naționale de control intern în sectorul public, managementul performanțelor și al riscurilor, procesele organizaționale și activitățile de control, instrumentele controlului intern managerial, responsabilitățile managerului.

Formatorii din cadrul Ministerului Finanțelor au utilizat metode andragocice și participative de predare, astfel încât experiența lor să contribuie la organizarea implementării cu succes a sistemului de control intern managerial în instituțiile publice din care fac parte participanții la curs.

Cursul se realizează la comanda de stat, conform Hotărârii Guvernului nr. 115 din 23 februarie 2022.


 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.