A FINALIZAT CEL DE-AL DOILEA CURS „NEDISCRIMINAREA ȘI EGALITATEA DE GEN”

Specialiștii/tele din subdiviziunile resurse umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General de Poliție au participat, în zilele de 19 și 20 iulie curent, la cursul de dezvoltare profesională „Nediscriminarea și egalitatea de gen”, organizat de Academia de Administrare Publică în parteneriat cu Entitatea UN Women și cu suportul financiar al Guvernului Suediei.

Formatoarele cursului dna Tatiana Șaptefrați, dr., conf. univ. și dna Tatiana Savca au familiarizat participanți/tele cu aspectele conceptuale ale dimensiunii de gen, venind, totodată, cu o analiză a situației actuale în domeniul egalității de gen în Republica Moldova.
Abordând problema prin prisma atribuțiilor subdiviziunilor resurse umane, au fost accentuate mai multe aspecte ce țin de dimensiunea de gen, soluționarea cărora este în vizorul direct al acestor structuri: egalitatea la locul de muncă, obligațiile angajatorilor pentru asigurarea prevederilor din domeniul egalității de șanse între femei și bărbați, discriminarea la locul de muncă etc.

La totalizarea cursului dna Aurelia Țepordei, directoarea Departamentului dezvoltare profesională a exprimat încrederea, că cursul respectiv este de un real folos, în special, prin utilizarea instrumentelor și resurselor, care sunt la dispoziția managerilor de resurse umane în combaterea discriminării și asigurării egalității de gen la locul de muncă
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.