FESTIVITATEA DE ÎNMÂNARE A DIPLOMELOR ABSOLVENȚILOR ACADEMIEI DE ADMINISTRARE PUBLICĂ, PROMOȚIA 2022

Ziua de 17 iunie 2022, rămâne una memorabilă în istoria Academiei de Administrare Publică, fiind marcată de două evenimente importante: lansarea unei noi promoții de absolvenți și un examen important, pe care l-a susținut, recent, Academia de Administrare Publică - misiunea de audit extern privind implementarea sistemului de management al calității în instruire, conform Standardului internațional ISO 21001:2019, realizată de către TÜV Thüringen, companie de servicii internaționale de operare în domeniul siguranței și calității cu sediul în Germania.

În cadrul ședințe festive, prilejuite de aceste evenimente remarcabile, dl Oleg Balan, rectorul Academiei, a menționat că compania respectivă a realizat misiuni de audit în cadrul Academiei în perioada 2018 -2020 și, ca urmare, instituția a obținut Certificatul internațional al calității ISO 29990:2010 în domeniul dezvoltării și prestării serviciilor de învățare și dezvoltare profesională pentru serviciul public.

La ședință a fost prezent, în regim on-line, dl Peter VṎLK, Auditor-șef al Companiei TÜV Thüringen (Germania), care a apreciat înalt activitatea desfășurată în vederea perfecționării continuă a calității procesului de instruire.

În mesajul său, dl Peter VṎLK a subliniat, că obținerea Certificatului de calitate la Standardul ISO 21001:2019: Organizații educaționale. Sisteme de management pentru organizațiile educaționale. Cerințe și îndrumări pentru utilizare, constituie o nouă treaptă în dezvoltarea și consolidarea capacităților Academiei, dar, totodată, un rezultat scontat, ținând cont de faptul, că instituția este axată pe prestarea serviciilor educaționale de calitate, care sunt necesare și așteptate în autoritățile publice.

În luarea sa de cuvânt, dl Valeriu CUȘNIR, dr. hab., prof. univ., Președintele Consiliului pentru dezvoltare strategică instituțională al Academiei, a subliniat, că performanțele instituției sunt rezultatul munci atât a colectivului Academiei, cât și a studenților, care în timp au format o echipă profesionistă, scopul căreia este de a obține excelență prin calitate.

În continuare, dl Valeriu Cușnir a înmânat diplome de master celor mai buni studenți-masteranzi, menționați cu distincțiile Academiei „Absolvent eminent” și Diploma de Onoare, aceasta fiind una dintre frumoasele tradiții ale Academiei de a aprecia rezultatul muncii și contribuției, pe care o aduc masteranzii la dezvoltarea și promovarea imaginii Academiei. Asemenea diplome și distincții a înmânat și rectorul Academiei dl Oleg Balan.

Cuvinte de felicitare și îndrumări pentru viitor au adresat celor prezenți în sală dna Angela Popovici, dr. conf. univ., șefa Catedrei științe administrative; dl Andrei Smochină, dr. hab., prof. univ., Catedra Științe juridice; dna Silvia Goriuc, dr., conf. univ., șefa Catedrei științe juridice; dna Tatiana Tofan, dr., conf. univ., șefa Catedrei economie și management public; dl Nicolae Țâu, dr. hab., prof. univ., Catedra Științe politice și relații internaționale.
Din partea absolvenților, mesaje de salut, de recunoștință și mulțumiri pentru visele împlinite de a face studii superioare academice la Academie sub îndrumarea corpului performant profesoral-didactic ce le deschide calea spre un viitor de succes au adresat: Natalia Lesnic, master în științe administrative (program Administrare publică); Vladlena Țoncu, master în drept (program Anticorupție); Natalia Paduca, master în științe economice (program Management); Cristina Stratulat, master în științe politice (program Relații internaționale).

Făcând o sinteză a evenimentului, dl rector Oleg Balan a menționat că cei 192 de absolvenți au completat numărul celor peste 6000 de absolvenți ai studiilor de master și cca 60 de mii de audienți ai cursurilor de dezvoltare profesională, toți împreună fiind o forță care servește statul și cetățeanul.

În finalul festivității, la fel, conform tradițiilor Academiei, absolvenții au făcut o fotografie în grup cu profesorii în fața blocului central al Academiei și au instalat Stela promoției 2022 pe Aleea Absolvenților.

Galerie foto
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.