Eficientizarea activității profesionale în administrația publică

Abilitățile funcționarului public sunt elementele-cheie în realizarea performanțelor unei autorități publice. Astfel, investițiile în competențe și abilități vor constitui premise pentru formarea unui corp de funcționari publici profesioniști, capabili să realizeze obiectivele organizaționale. Actualmente, un rol aparte în formarea competențelor profesionale îl au o serie de competențe transversale, cum ar fi: competențe de comunicare, competențe de învățare, competențe sociale ș.a.

În context, Academia de Administrare Publică a instruit, în perioada 04 – 06 mai, curent, 29 de funcționari publici de execuție din cadrul autorităților administrației publice centrale în domeniul eficientizării activității profesionale în administrația publică. Cursul s-a desfășurat la comanda de stat, stabilită Academiei prin Hotărârea Guvernului nr. 115 din 23 februarie 2022.

În cadrul acestui curs, funcționarii și-au dezvoltat abilitățile de lucru cu documentele și abilitățile de comunicare, au învățat să utilizeze instrumente de planificare și organizare a activității, au elaborat modele de plan individual de exercitare a atribuțiilor de serviciu, toate având menirea de a dezvolta responsabilitatea pentru calitatea și eficiența realizării atribuțiilor de serviciu.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.