Acord de colaborare încheiat de Academia de Administrare Publică cu Consiliul Concurenței

Acordul a fost încheiat în cadrul vizitei de lucru la Academia de Administrare Publică (AAP), pe 21 iunie curent, a președintelui Consiliului Concurenței (CC), Alexei GHERȚESCU, care a avut o întrevedere cu rectorul Academiei, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, fiind discutate oportunitățile de colaborare între ambele instituții.

Astfel, acordul de colaborare stabilește cadrul general de cooperare, reciproc avantajos între Părți, în scopul consolidării capacităților funcționale ale instituției și ale resurselor umane, capabile să contribuie la dezvoltarea competențelor profesionale ale personalului și la consolidarea integrității instituționale, promovarea în rândul angajaților Consiliului Concurenței a politicii de informare privind studiile de masterat, doctorat și de dezvoltare profesională, în vederea accesării acestora, precum și domeniile și formele de colaborare.

Rectorul Oleg Balan, a făcut o scurtă prezentare a Academiei, evidențiind ca priorități ale dezvoltării instituției restructurarea și modernizarea procesului de studii, precum ar fi instituirea Departamentului știință și doctorat, înzestrarea instituției cu echipament tehnologic informațional performant, implementarea proiectelor în comun cu parteneri din țară și de peste hotare, mobilitatea academică, acreditarea unor programe de masterat și de doctorat, alte activități, ceea ce va oferi mari oportunități pentru avansarea colaborării cu Consiliul Concurenței. În context, de calitatea studiilor depinde direct proporțional calitatea serviciilor prestate, or, după cum spunea Spiru Haret, cum arată astăzi școala, mâine va arăta țara, acest citat celebru fiind ales ca noul motto al Academiei, a remarcat rectorul.

La rândul său, președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu a menționat importanța domeniului formării profesionale continue pentru acumularea cunoștințelor și dezvoltarea educației și a culturii, creșterii profesionalismului de specialitate, o necesitate imperoasă pentru angajații CC, sarcini realizabile în cadrul acordului de colaborare.

Acordul de colaborare a fost semnat de rectorul AAP, Oleg Balan, și președintele CC, Alexei Gherțescu.

La eveniment, cu participat Ion Dulschi, decan al Departamentului studii superioare de master, și Dinu Manole, șef al Direcției cooperare internațională și dezvoltare.

În finalul întrevederii, conform unei frumoase tradiții, rectorul Oleg Balan, a înmânat președintelui CC, Alexei Gherțescu, placheta Academiei de Administrare Publică, precum și revistele „Administrarea Publică”, „Relații Internaționale. Plus”, „Economia Socială” și ziarul „Funcționarul Public” ca o promovare mai amplă a Academiei și a mediului ei academic.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.