Academia de Administrare Publică a obținut Certificatul internațional al calității

Academia de Administrare Publică a obținut Certificatul internațional al calității ISO 29990:2010 în domeniul dezvoltării profesionale pentru serviciile publice, acordat de TÜV Thüringen, companie de servicii internaționale de operare în domeniul siguranței și calității cu sediul în Germania.

Înmânarea certificatului a avut loc astăzi, în cadrul festivității de înmânare a diplomelor de master absolvenților Academiei din anul curent.

Bogdan Trușcă, manager, Divizia Industry TÜV Karpat, profesor asociat la Universitatea Politehnică din București, care a înmânat documentul, a estimat că acordarea acestui certificat este o recunoaștere internațională a valorilor și a performanțelor deosebite înregistrate de Academia de Administrare Publică în aplicarea sistemului de management al calității în cadrul cursurilor de dezvoltare profesională a funcționarilor publici.

”Țin să felicit Academia de Administrare Publică din Republica Moldova, care, în urma unui audit de certificare a obținut, practic, în cele mai bune condiții, acest certificat eliberat de organismul TÜV Thüringen din Germania sub acreditarea germană DAkkS. Menționez modul exemplar de pregătire a sistemului de management al calității al dezvoltării profesionale. Echipa de auditori nu a constatat nici măcar o singură neconformitate, nu a putut să identifice măcar o măsură de îmbunătățire. Cu alte cuvinte, este o pregătire ireproșabilă, care nu se întâlnește în fiecare zi”, a spus Bogdan Trușcă.

Pe 23 iunie curent, de Ziua funcționarului public, la Academia de Administrare Publică a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor de master a 106 de absolvenți al studiilor cu frecvența la zi din acest an.

De rând cu profesorii și absolvenții instituției la eveniment au participat Mihai Poalelungi, președinte al Curții Constituționale, Viorelia Moldovan-Bătrînac, consilier al Prim-Ministrului Republicii Moldova în domeniul educației, Iurie Ciocan, director al Centrului pentru implementarea Reformelor, alți oaspeți din țară și de peste hotare.

Rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg Balan, doctor habilitat, profesor universitar, a specificat că pe parcursul a 25 de ani de activitate, care s-au împlinit la 21 mai 2018, instituția a pregătit aproape 6 mii de absolvenți, iar aproape 50 de mii de funcționari publici din republică au urmat cursurile de dezvoltare profesională la Academie.

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 21 mai 2018 Academiei de Administrare Publică i s-a conferit ”Ordinului de Onoare”, iar un grup de profesori și colaboratori ai instituției au fost decorați cu înalte distincții de stat.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.