Academia de Administrare Publică la Noaptea Cercetătorilor Europeni

Pe 23 septembrie curent, Academia de Administrare Publică, în calitate de membru de profil al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, a participat cu o expoziţie de realizări la cea de-a treia ediţie a Nopţii Cercetătorilor Europeni, eveniment de anvergură de promovare a ştiinţei în societate, organizat de către Academia de Ştiinţe şi desfăşurat în scuarul instituţiei.

Vizitând expoziţia, vernisată de reprezentanţii instituţiei noastre de învăţământ superior, rectorul Academiei de Administrare Publică, dl Oleg Balan, doctor habilitat, profesor universitar, a menţionat importanţa acesteia pentru promovarea imaginii instituţiei noastre, dar şi a ştiinţei în ansamblu, mai ales în rândul tinerilorÎn opinia sa, expoziţia din acest an este consistentă şi demonstrează un nivel înalt de pregătire profesională a cadrelor didactico-ştiinţifice, precum şi al cercetărilor efectuate la Academie.

Silvia Dulschi, doctor, conferenţiar universitar, şef Direcţie ştiinţă şi doctorat, a precizat expoziţia Academiei conţine un număr impunător de lucrări ştiinţifice, cărţi, reviste şi alte materiale ce demonstrează realizările ştiinţifico-didactice ale savanţilor şi ale colaboratorilor în domeniul administrării publice din ultimii ani. Astfel, pe parcursul anului trecut de studii au apărut 187 de publicaţii ştiinţifice şi didactice. Actualmente, în cadrul Academiei se implementează  5 proiecte ştiinţifice de anvergură în cooperare cu instituţii de învăţământ şi alţi parteneri din ţară şi de peste hotare.

Numeroşi vizitatori, interesaţi de realizările şi noutăţile ştiinţei în domeniu, au luat cunoştinţă de conţinutul expoziţiei Academiei, au avut prilejul întreţină un dialog viu cu profesorii şi cercetătorii prezenţi la eveniment.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este una dintre cele mai renumite inițiative ale Uniunii Europene, în care se sărbătoreşte ştiinţa. Evenimentul se desfăşoară, concomitent, în peste 300 de oraşe europene și din țările învecinate, în luna septembrie a fiecărui an. Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Republica Moldova a marcat pentru prima dată Noaptea Cercetătorilor Europeni în 2013. 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.