„Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”

Academia de Administrare Publică, în calitate de partener proiect, împreună cu Fundația “Alături de Voi” (ADV) România, aplicant și Fundația „Ecoul Cernobîlului” din Republica Moldova, au lansat în data de 03.11.2020, proiectul „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”, nr. 2SOFT/1.1/107, finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate (ENI). Evenimentul a fost găzduit de Academia de Administrare Publică.

Proiectul are misiunea de a promova impactul economiei sociale / antreprenoriatului social cu privire la dezvoltarea economică și îmbunătățirea calității vieții oamenilor din regiunea transfrontalieră. În această ordine de idei, Oleg Balan, rector al Academiei de Administrare Publică declara în cadrul conferinței de presă: „Economia socială soluționează probleme ce nu sunt atractive pentru sectorul businessului tradițional, iar administrația publică nu are suficiente resurse pentru soluționarea problemelor respective în raport cu standardele cerute sau la nivelul așteptărilor cetățenilor.”

Angela Achiței, Președinte Fundația „Alături de Voi” România în prezentarea realizată a menționat că: „Prin implementarea acestui proiect, vom contribui la dezvoltarea programelor de formare profesională în domeniul antreprenoriatului social, replicând experiența Academiei ADV, urmând ca peste 470 de actori relevanți activi în domeniu, din regiunea transfrontalieră România-Moldova să beneficieze direct de această inițiativă.”

La lansarea proiectului au participat reprezentanți din partea societății civile, administrației publice centrale și locale, instituții de învățămînt superior, parteneri de dezvoltare.

Cu un discurs de încurajare a fost pezentă on-line Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti. Excelența Sa, menționa: „Cu Emergența Covid-19, Sectorul Terțiar (economia socială) a reprezentat fața solidaritătii italiene.”

Natalia Hasan, președinte la Fundația ,,Ecoul Cernobîlului”, a menționat, importanța care o acordă proiectul dezvoltării de competențe antreprenoriale în rândul persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile, precum și rolul pe care ar putea să-l aibă întreprinderile sociale în incluziunea socio-profesională a acestor persoane.

PProiectul „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social” este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Comun România - Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate (ENI). Durata proiectului este de 18 luni și se va derula în perioada 1 octombrie 2020 – 31 martie 2022. Bugetul proiectului are o valoare de 439,922.00 Euro, din care finanțarea UE este de 395,929.8 Euro. Contribuția Fundației “Alături de Voi” România este de 29,586.7 Euro, a Academiei de Administrare Publică este de 12,008.5 Euro și a Fundației „Ecoul Cernobîlului” este de 2,397 Euro.

Pentru informații suplimentare, poate fi contactat dl. Dinu Manole, manager proiect, Academia de Administrare Publică, la numărul de telefon + 373 60181006.

6 noiembrie 2020

„Uniunea Europeană este alcătuită din 27 de state membre care au decis să își unească treptat cunoștințele, resursele și destinele. Împreună, pe parcusul unei perioade de extindere de 50 de ani, aceste state au construit o zonă de stabilitate, democrație și dezvoltare durabilă, menținând în același timp diversitatea culturală, toleranța și libertățile individuale. Uniunea Europeană se angajează să împărtășească realizările și valorile sale cu țările și oamenii de dincolo de granițele sale.”

Tag-uri: 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.