PROIECTUL „PARTENERIAT TRANSFRONTALIER PENTRU DEZVOLTAREA ANTREPRENORIATULUI SOCIAL”

„Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”

Academia de Administrare Publică, în calitate de partener proiect, împreună cu Fundația “Alături de Voi” (ADV) România, aplicant și Fundația „Ecoul Cernobîlului” din Republica Moldova, au lansat în data de 03.11.2020, proiectul „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”, nr. 2SOFT/1.1/107, finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinatate (ENI). Evenimentul a fost găzduit de Academia de Administrare Publică.

Proiectul are misiunea de a promova impactul economiei sociale / antreprenoriatului social cu privire la dezvoltarea economică și îmbunătățirea calității vieții oamenilor din regiunea transfrontalieră. În această ordine de idei, Oleg Balan, rector al Academiei de Administrare Publică declara în cadrul conferinței de presă: „Economia socială soluționează probleme ce nu sunt atractive pentru sectorul businessului tradițional, iar administrația publică nu are suficiente resurse pentru soluționarea problemelor respective în raport cu standardele cerute sau la nivelul așteptărilor cetățenilor.”

CONFERINȚA DE LANSARE A PROIECTULUI „EU4Youth-Social Innovation Impact a strategic partenership”

Pentru a crea o sinergie între proiectele cu tematica economiei sociale, reprezentanţii Academiei de Administrare Publică (AAP) au fost invitaţi la conferinţa de lansare a proiectului „EU4Youth-Social Innovation Impact a strategic partenership”, eveniment desfăşurat la 30 septembrie 2020, la Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM). La eveniment au participat Dinu MANOLE, șef Direcție relații internaționale, Rodica Sobieski-Camerzan, şefa bibliotecii ştiinţifice, Ina MACOVEI, specialist principal, Direcţia relaţii internaţionale. În cadrul evenimentului, reprezentatul Fundaţiei ADV România a semnat contractul de finanţare a proiectului „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”, astfel, de pe 1 octombrie 2020, echipa de proiect a AAP, în colaborare cu Fundaţia „Alături de Voi”, România, și Fundaţia „Ecoul Cernobîlului”, va începe implementarea acestuia.

ACADEMIA – PARTENER AL UNUI IMPORTANT PROIECT TRANSFRONTALIER

Pe 28 septembrie 2020, la Academia de Administrare Publică s-a aflat într-o vizită de lucru doamna Angela ACHIŢEI, preşedinte al Fundaţiei „Alături de Voi”, România. Fundaţia este aplicant în proiectul transfrontalier câştigător „Parteneriat transfrontalier pentru dezvoltarea antreprenoriatului social”, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Operaţional Comun România - Moldova 2014-2020, în care are ca partener Academia de Administrare Publică şi Fundaţia „Ecoul Cernobîlului”. Vizita a avut loc în contextul semnării contractului de finanţare pe proiect, care urmează să intre in vigoare de la 1 octombrie 2020.

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.