Workshopuri în cadrul proiectului “Educational for Drone (eDrone)”

În perioada 10-15 iulie 2017 șefa Direcției știință și doctorat a Academiei de Administrare Publică Silvia Dulschi, doctor, conferenţiar universitar, manager deproiect EDron, și Tatiana Castrașan, metodist, lector superior, au participat la două ateliere organizate în cadrul proiectului “Educational for Drone (eDrone)”, care s-au desfășurat în orașele Tbilisi (Georgia) și Erevan (Armenia),

Workshopul privind tehnologiile eDrone (Workshop on eDrone Tehnology), a fost găzduit de partenerul de proiect, Universitatea de Stat Ilia din Tbilisi, sesiunile de lucru desfăşurându-se în limba engleză. Participanții la workshop au fost salutați de către rectorul Universității gazdă, ambasadorii Italiei și Poloniei în Georgia, de către Lika Glonti, șefa Oficiului Național ERASMUS + din Georgia și coordonatorul de proiect,  prof. Pasquale Daponte, Universitatea Sannio, Italia.

În cadrul acestui atelier partenerii de la Universitatea Militară de Tehnologii, Polonia, au prezentat raportul pe pachetul de acțiuni WP1 privind tehnologia dronelor, iar  partenerii din Georgia au prezentat informații privind tendinţele de evoluție tehnologică a dronelor în țările europene.

Programul a inclus, de asemenea, discuții privind organizarea laboratoarelor în scopul   instruirii formatorilor în cadrul proiectului, asigurarea laboratoarelor cu echipamentul necesar. Au fost invocate problemele cu care se confruntă partenerii în realizarea acestui obiectiv.

Partenerii de la Academia de Administrare Publică, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Universitatea Militară de Tehnologii din Poloniaau prezentat întreprinderile care au fost vizitate în cadrul pachetului WP1 al proiectului, au relatat despre misiunea acestora şi colaborarea cu ele în scopul organizării cursurilor pentru instruirea colaboratorilor acestor instituţii privind utilizarea dronelor.

Cel de-al doilea workshop, privind legislația pentru drone (Workshop on Laws for Drones), s-a desfăşurat în incinta Universităţii  Economice de Stat din Erevan, pe data de 13 iulie 2017.

Participanții au fost salutați de către Koryun Atoyan, Rectorul Universităţii Economice de Stat din Erevan, Giovanni Ricciulli, Ambasadorul Republicii Italia în Armenia, Jerzy Marek Nowakowski, Ambasadorul Republicii Polonia in Erevan, Lana Karlova, coordinator al Oficiului Național ERASMUS+ în Armenia, Pasquale Daponte, coordinator al proiectului eDrone, Universitatea Sannio, Italia.

În cadrul workshopului, partenerii de proiect au prezentat legislația privind dronele în țările UE şi în ţările partenere: Armenia, Belarus, Georgia, Moldova.

Un loc aparte a revenit discuțiilor privind implementarea și organizarea cursurilor eDrone, prevăzute de  pachetul WP3. În conformitate cu Planul de acțiuni al proiectului, responsabilii (liderii) pentru implementarea pachetului de lucru WP3, au prezentat activitățile planificate, managementul, calitatea şi evaluarea rezultatelor.

Participanții la cele două workshopuri au discutat și despre site-ul web al proiectului. În rezultatul discuțiilor au fost identificate oportunităţi de colaborare pe viitor, în special: elaborarea în comun a pachetului WP3 al proiectului și implementarea lui.

Programul întrunirilor a prevăzut, de asemenea, vizite la Echmiatsin,  unul dintre cele mai vechi oraşe din Câmpia Ararat, fostă capitală a Armeniei din 180 şi până în 340, și lacul Sevan, cea mai mare întindere de apă din Armenia și regiunea Caucazului și unul dintre cele mai mari lacuri de apă dulce de mare altitudine din Eurasia.

Participarea la atelierele din Tbilisi și Erevan va avea un impact pozitiv asupra organizării activităților în cadrul Planului de acțiuni al proiectului, dar şi pentru întărirea relaţiilor cu instituţiile reprezentate la aceste reuniuni.

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.