A văzut lumina tiparului numărul 20 (537) al ziarului ,,Funcționarul Public”

În perioada 8-15 octombrie 2018, rectorul Academiei de Administrare Pu-blică, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a efectuat o vizită de mobilitate academică la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, România, se relatează în prima pagină a ziarului. Vizita a avut loc în cadrul Programului ERASMUS+ KA107 „Mobilitate cu țările partenere”, conform Acordului interinstituțional dintre Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Academia de Administrare Publică. Rectorul Academiei a ținut un curs de prelegeri în cadrul Departamentului Relații Internaționale și Integrare Europeană. Urmare a discuțiilor purtate, un grup de studenți și profesori de la SNSPA va veni într-o vizită de mobilitate la AAP și va participa la conferința științifico-practică internațională cu genericul „Consolidarea administrației publice locale și perspectivele europene ale Republicii Moldova”, ce se va desfășura în incinta Academiei la 23 noiembrie 2018.

Pagina 3 conține o relatare despre ședința Senatului Academiei de Administrare Publică din 30 octombrie, care a aprobat temele tezelor de master pentru studenții-masteranzi din anul III, învățământ cu frecvență redusă, și a confirmat conducătorii științifici ale acestora. În aceeași ședință membrii Senatului au discutat și aprobat regulamentul cu privire la sistemul managementului financiar și controlul în cadrul Academiei de Administrare Publică.

Ziarul inserează un interviu cu Ion DULSCHI, director al Departamentului studii superioare de master, doctor, conferențiar universitar, și Rodica RUSU, șefa Catedrei științe politice și relații internaționale, doctor, conferențiar universitar, care au participat la tradiționala Conferință Științifică Națională de la Institutul Regional de Administrare Publică din Odessa al Academiei Naționale de Administrare Publică pe lângă Președintele Ucrainei.

Un reportaj din pagina 6 se referă la desfășurarea la Biblioteca științifică a Academiei a Săptămânii Internaţionale a Accesului Deschis 2018 (Open Access Week).

Gintautas BARANAUSKAS, șef-adjunct, secţia Operaţiuni Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, participant la Conferința internațională de totalizare a proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova şi Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă şi reformarea bibliotecilor”, desfășurată recent la Academia de Administrare Publică, semnează un articol la această temă.

Ziarul mai publică două interviuri cu Radu ROGOVEI, șef Direcție infrastructura de transport a Ministerului Economiei și Infrastructurii, despre desfășurarea Programului guvernamental „Drumuri bune pentru Moldova”, și cu Alexandru PELIVAN, director-adjunct al programului „Comunitatea Mea” al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), destinat autorităților publice locale din Republica Moldova.

Accesați versiunea online a ziarului ,,Funcționarul Public” nr. 20 (537), octombrie 2018

 


 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.