Revista „Administrarea Publică” promovată în Categoria B

Pe data de 19 noiembrie, la Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC) a avut loc ședința Comisiei de evaluare, clasificare și monitorizare a revistelor științifice, constituită din reprezentanți ai AȘM, Consiliului Rectorilor și colaboratori ANACEC, se arată întro postare pe Facebook a instituției

În cadrul ședinței au fost examinate 10 dosare de evaluare ale revistelor din Republica Moldova în scopul obținerii statutului de publicație științifică de profil și clasificării pe categoriile A+, A, B+, B și C. Potrivit deciziei Comisiei, revista Academiei, „Administrarea Publică”, a fost promovată din Categoria C în Categoria B. Deciziile luate de Comisie urmează a fi validate de Consiliul de Conducere al ANACEC.

În perioada de pregătire către actuala evaluare a revistei, Secția activitate editorială a Academiei a întreprins mai multe măsuri de îmbunătățire a calității publicațiilor din revistă, inclusiv prin elaborarea unei noi politici editoriale a Academiei, aprobată prin Hotărârea Senatului din 25 iunie 2019, implementarea sistemului de management al calității în procedura de editare a revistei (Hotărârea Comisiei de asigurare a calității nr. 3/1 din 15 mai 2019), aplicarea Clasificării Zecimale Universale (CZU) la articolele publicate, înăsprirea procedurii de recenzare a articolelor, actualizarea Site-ul revistei, lărgindu-se substanțial volumul informației actualizate și gama compartimentelor incluse. Recent, revista „Administrarea Publică”, a fost inclusă în bazele de date internaționale – Directory of Research Journals Indexing (DRJI) și Index Copernicus. 

Revista metodico-științifică trimestrială „Administrarea Publică” apare din anul 1993 și până în prezent au fost tipărite 103 numere. Este unicul jurnal de profil din Republica Moldova. În această perioadă publicația a găzduit mii de articole științifice ale cercetătorilor de la Academie, dar și din republică și de peste hotare, inclusiv din Ucraina, România, Germania, Cehia, Izrael, Federația Rusă și alte state. De-a lungul anilor, revista a servit și continuă să servească drept suport științific al proceselor reformatoare din domeniul administrativ, a devenit un îndrumar pentru autoritățile administrației publice din Republica Moldova.

Картинки по запросу source iconhttps://www.facebook.com/www.anacip.md/posts/2628010133927398

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.