Reprezentanții Academiei la Conferința internațională ,,Inovație și calitate în sectorul public” din România

Reprezentanții Academiei de Administrare Publică - Dinu MANOLE, șef Direcție relații internaționale, și Veronica BUTNARU, lector universitar, Catedra economie și management public, au participat la cea de-a XI-a ediţie a conferinţei internaţionale “Inovaţie şi calitate în sectorul public”, care a avut loc la 30-31 octombrie, în localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, România. Conferința a fost organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici din România. Ediţia din acest an a fost una aniversară, consacrată comemorării a 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918 – Centenarul Marii Uniri. Conferința a întrunit peste 50 de participanți din cadrul Guvernului României, administraţiei publice din țară și din străinătate, structurilor asociative şi profesionale, organizaţiilor neguvernamentale, mediului universitar și mass-media.

Președintele ANFP, Vasile-Felix COZMA, a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor implicaţi în organizarea celei de a XI-a ediţii a conferinţei. În opinia sa, această conferinţă reprezintă o garanţie a recunoaşterii rezultatelor remarcabile din administraţia publică românească, dar şi o platformă de discuții despre problemele cu care se confruntă administraţia publică şi soluţiile de rezolvare a acestora.

În cadrul sesiunilor plenare au făcut prezentări reprezentanţi ai mediului academic din România şi din Republica Moldova, ai Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici şi ai partenerului evenimentului - Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Cele trei ateliere de lucru au cuprins următoarele tematici: investiții inteligente în dezvoltarea resurselor umane; inițiative și soluții integrate pentru dezvoltare durabilă; consultarea publică - premisă pentru funcționalitatea mecanismelor codecizionale.

În cadrul Atelierului 1, Veronica Butnaru a vorbit despre Dezvoltarea profesională continuă a funcţionarilor publici în Republica Moldova - mecanismul de bază al reformei administraţiei publice. Veronica Butnaru a salutat buna colaborare dintre ANFP şi Academia de Administrare Publică din Republica Moldova, mulțumind autorităţilor şi instituţiilor publice care au oferit sprijin studenţilor din Republica Moldova pe perioada desfăşurării unor stagii în România. A urmat o prezentare a activităţii Academiei de Administrare Publică din Republica Moldova şi o descriere detaliată a dezvoltării profesionale continuă a funcţionarilor publici din Republica Moldova, precum și rolul Academiei în planificarea, implementarea și evaluarea necesităţilor de instruire pentru anii 2016-2020 prin prisma perspectivei.

Dinu Manole a întreținut dialoguri cu Virgil CHIRILĂ, secretar de stat la Ministerul dezvoltării regionale și administrației publice, cu alți reprezentanți a autorităţilor publice din România.

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.