La Academie a demarat proba de admitere - Interviul cu candidații la studiile superioare de master

Procesul de admitere la studii superioare de master în anul de studii 2019 - 2020 în cadrul Academiei de Administrare Publică este organizat în temeiul Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 389 din 07 august curent Cu privire la comanda de stat privind admiterea la studii superioare de master (ciclul II) în cadrul Academiei de Administrare Publică în anul de studii 2019-2020

La cele 50 de locuri bugetare pentru studiile cu frecvență au fost depuse 98 de cereri, iar la cele 150 de locuri bugetare pentru studiile cu frecvență redusă au fost depuse 324 de cereri. Practic concurează două persoane pentru un loc de studii.

Pentru selectarea celor mai buni concurenți Comisia de admitere a decis ca alături de concursul mediei însușitei academice din diploma de licență a candidaților să fie organizat și un Interviu cu candidații la studii orientat pe trei dimensiuni - argumentarea motivației de a-și face studiile la programul solicitat, așteptările de la parcurgerea studiilor respective, situația actuală și perspectivele domeniului de activitate în care este antrenat candidatul la studii.

Interviul este realizat de către comisiile de evaluare pe programe de studii în perioada 10 – 12 septembrie. Procedura de organizare și desfășurare a interviului și baremul de evaluare sunt unice pentru toate programele de master, ținându-se seamă, în același timp, de specificul fiecărui program de master pentru care optează candidatul.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.