La Academie continuă depunerea actelor pentru studii superioare de master

Comisia de admitere este într-un proces continuu de primire a actelor pentru studii superioare de master (ciclul II). Candidații la studii, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai altor instituții publice, precum și ai sectorului real al economiei, prezintă secretariatului Comisiei de admitere  actele solicitate, fiind consultați privind programele, procesul de studii, pentru a se pregăti mai bine de interviu – proba de admitere. Dosarele sunt depuse la toate programele de studii, la master științific și de profesionalizare, învățământ cu frecvență și cu frecvență redusă: Teoria și practica administrației publice, Administrarea publică, Management, Relații internaționale, Anticorupție, Drept public, Management informațional în administrația publică.

După depunerea actelor, am solicitat opiniile unor candidați la studii.

Maria LEPĂDATU, perceptor fiscal, primăria Durlești:

-    Am făcut licența și masteratul la Universitatea Academiei de Științe a Moldovei în domeniul pedagogiei și psihologei. Dar vocația mea era totuși serviciul public. Și m-am angajat la primăria Durlești în calitate de perceptor fiscal. Aici mi-am pus începutul carierei mele în administrația publică. Și sunt convinsă că studiile de masterat de la Academia de Administrare Publică mă vor  promova în cariera de funcționar public. Așa că m-am înscris la programa Administrarea publică și sper să susțin cu bine interviul pentru a studia și a acumula cunoștințe temeinice în domeniu ca să devin un bun funcționar public. 

Igor JIGNEA, ofițer superior, IGP, MAI: 

-   Fiind angajat în organele ministerului de interne, e de la sine înțeles, că am nevoie de studii specializate în domeniul administrării publice, cu toate că am studii superioare ca absolvent al Universității Tehnice. Am analizat mai multe instituții de învățământ superior și am ajuns la concluzia că aici, la Academia de Administrare Publică, studiile sunt mai vaste,  sunt anume acele studii strict necesare pentru activități în serviciul public. Am aplicat la programa Drept public, tocmai ceea ce îmi trebuie pentru a-mi îndeplini bine și conștiincios funcțiile mele de serviciu și, de ce nu, a avansa în cariera mea profesională de funcționar public. Iar interviul va fi un test pentru mine, pentru viitorul meu.


Reamintim, că depunerea actelor este prevăzută până la 6 septembrie 2019. Candidații vor susține proba de admitere – interviul – în perioada 10-12 septembrie 2019.

Pentru detalii accesați http://aap.gov.md/ro/article/admiterea-la-masterat

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.