INTEGRAREA PROFESIONALĂ ÎN FUNCŢIA PUBLICĂ

Academia de Administrare Publică, în temeiul Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr.49 din 16.01.2018, continuă organizarea cursurilor de dezvoltare profesională a personalului din autoritățile publice la comanda de stat.

Astfel, începând de astăzi, 08 octombrie 2018, se va desfășura cursul de instruire cu tematica „Integrarea profesională în funcția publică”, destinat funcționarilor publici debutanți din cadrul autorităților administrației publice centrale. Cursul de dezvoltare profesională se va desfășura până la data de 12 octombrie 2018 și are o durată de 40 de ore.

În cadrul sesiunilor de instruire participanții se vor familiariza cu prevederile cadrului normativ ce reglementează activitatea funcționarului public, teoria și practica organizării și funcționării administrației publice. De asemenea, debutanții urmează să-și dezvolte abilitățile de procesare a informației; de elaborare a notelor informative, rapoarte, proiecte de decizii, scrisori; soluționarea petițiilor; comunicarea eficientă, necesare pentru îndeplinirea funcției publice. În acest sens, programul prevede ore ce conțin atât informația teoretică și empirică necesară, cât și informații aplicative ajustate la necesitățile contemporane.

Realizarea obiectivelor cursului este asigurată de formatorii certificați prin aplicarea metodelor andragogice moderne în procesul de instruire: prezentare, studiu de caz, brainstorming, discuții în grup, etc.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.