A fost tipărit nr. 3 (592), februarie 2021, al ziarului „Funcționarul Public”

Sărbătorii profesionale - Ziua autonomiei locale și lucrătorului din administrația publică locală – este dedicat materialul din prima pagină, intitulat „Funcționarii publici – forța motrice a statalității noastre”, semnat de Vlad CANȚÎR, Președintele SINDASP, membru al Senatului Academiei de Administrare Publică.

În pag. 2 și 3, la rubrica „Viața Academiei”, Silvia DULSCHI, doctor, conferențiar universtitar, șef Direcție știință și cercetare, face a amplă prezentare a acestei subdiviziuni a instituției în materialul „Cercetarea științifică – domeniu prioritar al Academiei de Administrare Publică”. La aceeași rubrică, în pag. 4 și 5, este publicat materialul „Școala doctorală a desfășurat sesiunea de evaluare a studenților străini”, semnat de Vitalie CAZACU, doctor, conferențiar universitar, șef Școala doctorală a Academiei, precum și opinii ale studenților-masteranzi privind desfășurarea online a studiilor superioare de masterat.

La tradiționala rubrică „Dezvoltarea profesională”, din pag. 6, sunt inserate materialele: „Formare a formatorilor în domeniul managementului serviciilor publice locale”, autor - Irina CIUTAC, director adjunct al Departamentului dezvoltare profesională, și „Continuă instruirea personalului din cadrul Casei Naționale de Asigurări Sociale”, autor - Viorica ȚARĂLUNGă, specialist principal al departamentului.

Evenimentele din activitatea Guvernului au constituit subiectele materialelor din pag. 7, la rubrica „Administrația publică centrală” - „Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a participat la reuniunea șefilor de guverne ai țărilor UEE” și „Guvernul va aloca cca 41 milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19”, iar la rubrica „Educație, cultură, cerctare”, din pag. 8, sunt publicate materialele, intitulate „Ședință de lucru a MECC cu reprezentanții Serviciului European de Acțiune Externă al Comisiei Europene” și „Platformele de discuții cu reprezentanții comunității educaționale din raioanele Basarabeasca, Ștefan Vodă și Leova”.

Rubrica „Administrația publică locală” include materialele „Strategia – baza dezvoltării și asigurării bunei guvernări” (pag. 9), „Platforma EU.CHISINAU.MD în serviciului orășenilor” și „Proiecte europene de aprovizionare cu apă în raionul Leova” (pag. 10).

Evoluția reformelor administrativ-teritoriale din România în perioada interbelică constituie tema studiului „Repere ale organizării administrativ-teritoriale în România întregită”, autor – Ion XENOFONTOV, doctor în istorie, USM, material publicat în pag. 11, la rubrica „Istoria noastră”. De domeniul istoriei, mai bine zis a dezvăluirilor arheologice, ține și materialulul din pag. 12, la rubrica „Divertis”, „Despre orașul medieval de la Orheiul Vechi” , autor Vlad VORNIC, director al Agenției Naționale Arheologice.

Accesați versiunea online a ziarului ,,Funcționarul Public” nr. 3 (592) februarie 2021

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.