Femeile în serviciul public

În perioada 04 – 05 martie, reprezentanta Academiei de Administrare Publică – doamna Aurelia Țepordei, director al Departamentului dezvoltare profesională – a participat la cea de-a doua Conferință științifico-practică internațională cu genericul “Femeile în serviciul public” organizată la Sankt-Petersburg, Federația Rusă. Evenimentul a fost găzduit de Institutul Nord-Vest de Administrare al Academiei de Economie Națională și Serviciul Public de pe lângă Președintele Federației Ruse și a reunit reprezentanți ai autorităților publice, mediului diplomatic și științific, sectorului antreprenorial din 15 țări.

Principalele subiecte de discuție s-au axat pe probleme privind egalitatea de gen și creșterea importanței rolului femeilor care activează în administrația publică. Potrivit vorbitorilor la ședința în plen, dar și a majorității participanților la conferință, rolul femeilor în țările în curs de dezvoltare în ultimii ani s-a schimbat vizibil în bine. Însă, în pofida dinamicii pozitive în lupta pentru egalitate, experții identifică o serie de dificultăți cu care se confruntă femeile atunci când urcă pe scara ierarhică.

Lucrările conferinței s-au desfășurat în patru ateliere în cadrul cărora participanții au valorificat contribuția imensă pe care o au femeile în politică, în administrația publică, identificând instrumente de creștere a prezenței și implicării femeilor în serviciul public și gestionarea entităților publice.

În cadrul conferinței doamna Aurelia Țepordei, a prezentat comunicarea “Femeia-lider în serviciul public: tendințe actuale ale politicii gender în Republica Moldova”. Participarea la Conferință a fost posibilă grație suportului Agenției Organizației Națiunilor Unite, UN Women.

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.