Directorul Regional pentru Europa și Eurasia în vizită la Academie

Pe 22 noiembrie curent, rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a avut o întrevedere cu Natalia OȚEL BELAN, Director Regional pentru Europa și Eurasia din cadrul Centrului Internațional de Antreprenoriat Privat (CIPE) din Statele Unite ale Americii, aflată într-o vizită de lucru la Academie, însoțită de Mihaela CROITOR, asistentă de program.

La întâlnire au participat Aurelia ȚEPORDEI, director Departament dezvoltare profesională, și Dinu MANOLE, șef Direcție relații internaționale.

Rectorul Oleg Balan a făcut o scurtă prezentare a Academiei, a procesului de studii, subliniind faptul că o direcție prioritară în activitatea instituției o constituie cooperarea internațională și se depun eforturi pentru aprofundarea acestor relații.

Dna Natalia Oțel Belan a menționat, la rândul său, că CIPE, în parteneriat cu Centrul de Antreprenoriat și Politici Economice (CAPE), cu Agenda Națională de Business (ANB) din Moldova au lansat inițiativa de susținere a transparenței în procesul decizional prin promovarea consultărilor publice în cadrul dialogului public-privat. În context, au fost înaintate propuneri concrete de transfer de cunoștințe pentru a contribui la creșterea capacității instituțiilor publice din Republica Moldova a procesului decizional, în acest sens fiind binevenită o colaborare între ambele instituții.

Părțile s-au referit la mai multe aspecte ale unei viitoare colaborări, inclusiv organizarea unui curs de formare a formatorilor și, ulterior, a cursurilor de instruire a funcționarilor publici la nivel de secretari de stat. S-a convenit, de asemenea, de a elabora un plan de colaborare pentru lansarea cursului de pregătire a funcționarilor publici, conform tematicii discutate.

În final, conform tradiției, rectorul Oleg Balan a înmânat dnei Natalia Oțel Belan placheta cu imaginea Academiei de Administrare Publică.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.