DIASPORA, MIGRAȚIE și DEZVOLTARE

Academia de Administrare Publică, în parteneriat cu Proiectul Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL) al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare a organizat și desfășurat cea de-a două sesiune a cursului de formare a formatorilor ,,Diaspora, migrație și dezvoltare”.

În cadrul acestei sesiuni cu denumirea „Proiectarea pedagogică a cursului. Dezvoltarea scenariului pentru activități pe platforma e-Learning", participanții la curs – profesori ai Academiei de Administrare Publică, reprezentanți ai Biroului Relații cu Diaspora, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă – și-au dezvoltat competențe necesare pentru predarea cursului de instruire la distanță Diaspora, migrație și dezvoltare.

Astfel, ca și rezultat al participării la instruire, participanții au însușit standardele de e-Learning; particularitățile instruirii la distanță a adulților; funcționalitățile portalului de învățare al Academiei. De asemenea, participanții au dezvoltat abilități de identificare a fazelor dezvoltării unui e-curs; elaborare a unui proiect pedagogic al e-cursului și a materialelor multimedia necesare pentru predarea acestuia. Un obiectiv important al cursului respectiv a fost și conștientizarea de către participanți a importanței și necesității includerii elementelor digitizate în predarea cursurilor, dar și promovarea aplicării metodelor interactive în procesul de predare.

Cursul a fost predat de către Doamna Delia Oprea, expert în cadrul Proiectului MiDL.

La finele cursului participanții au primit certificat de formator, fapt ce le va permite să livreze cu succes instruiri în acest domeniu pentru funcționari din autoritățile publice.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.