DIASPORĂ, MIGRAȚIE ȘI DEZVOLTARE

Astăzi, 13 martie 2018, la Academia de Administrare Publică, a demarat cursul de dezvoltare profesională „Diasporă, migrație și dezvoltare” destinat funcționarilor publici din cadrul autorităților publice locale de nivelul întâi și nivelul al doilea, organizat la comanda de stat, stabilită prin Hotărârea Guvernului nr. 49 din 16 ianuarie 2018. Cursul se va desfășura până la data de 14 martie 2018 și are o durată de 16 de ore academice.

Participanții – funcționari publici/persoane responsabile de domeniul diasporei, migrației și dezvoltării – vor identifica tendințele migraționale la nivel național și local, vor demonstra cunoștințele despre reintegrarea cetățenilor reveniți de peste hotare și vor înțelege etapele-cheie pentru integrarea eficientă a migrației în dezvoltarea locală. De asemenea, urmează să-și dezvolte abilitățile de a planifica și gestiona bugetele sensibile la migrație, de a colecta și organiza corect datele locale pe migrație și, desigur, de a organiza companii, inclusiv on-line, pentru motivarea și implicarea migranților în dezvoltarea localității. În acest sens, programul prevede ore care conțin atât informația teoretică și empirică necesară, cât și informații aplicative ajustate la necesitățile contemporane.

Obținerea acestor abilități va fi confirmată printr-un certificat de absolvire a cursului de dezvoltare profesională.

Productivitatea orelor și utilitatea lor se datorează formatorilor antrenați în procesul de instruire – cadre didactice ale Academiei, specialiști de înaltă calificare de la alte entități, precum: Cancelaria de Stat, Biroul Relații cu Diaspora, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Proiectul MiDL, – dar și metodelor de instruire, folosite de către ei, precum: prelegere, discuție ghidată, studiu de caz, brainstor-ming, metoda situației - problemă, etc.

Aceste metode generează interactivitatea și dinamica cursului, astfel încât participanții vor putea asimila mai multă informație într-o perioadă redusă de timp.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.