DEZBATERI PUBLICE ASUPRA PROGRAMELOR CANDIDAȚILOR LA FUNCȚIA DE RECTOR

Pe 20 mai 2020, la Academia de Administrare Publică s-au desfășurat dezbateri publice asupra programelor candidaților la funcția de rector al instituției.

Președintele Consiliului de dezvoltare strategică instituțională al Academiei de Administrare Publică, Valeriu Cușnir, doctor habilitat în drept, profesor universitar, care a condus ședința, a anunțat că în cursa pentru funcția de rector și-au depus dosarele Serghei PALIHOVICI, șeful Catedrei științe administrative, doctor în științe politice, conferențiar universitar interimar, și actualul rector al instituției, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar.

Prezentându-și programul, Serghei Palihovici a spus că a lucrat în administrația publică timp de 20 de ani, iar din septembrie 2019 este șef de catedră la AAP. Programul său constă din 10 puncte, inclusiv promovarea proiectelor care să contribuie la dezvoltarea Academiei, obiectivul fundamental fiind consolidarea capacității funcționale a instituției. Printre alte obiective ale candidatului sunt perfecționarea management-ului organizațional, transparența decizională, dezvoltarea relațiilor internaționale și altele.

Rectorul Oleg Balan lucrează la Academie din anul 2000, iar în calitate de rector a fost ales în 2014. Drept dovadă a meritelor Academiei este faptul că la 21 mai 2018, atunci când instituția a împlinit 25 de ani, prin decret prezidențial, a fost decorată cu Ordinul de Onoare. Programul său se bazează pe 3 piloni de bază: calitate și excelență academică, consolidarea și modernizarea capacităților AAP, management responsabil și transparență.

În întrebările și luările de cuvânt participanții la adunare au apreciat ambele programe și au propus unificarea acestora.

Viitorul rector al Academiei de Administrare Publică urmează să fie ales pe 22 mai, prin vot direct, secret și liber exprimat de către profesorii Academiei de Administrare Publică.
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.