A apărut ultimul număr din anul acesta al ziarului „Funcționarul Public”

Ultimul număr al ziarului din anul ce se încheie se deschide cu mesajul de felicitare, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anului Nou 2019, al rectorului Academiei de Administrare Publică, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar care menționează: „Anul care a trecut a fost marcat de evenimente majore în viața Academiei de Administrare Publică, prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la fondarea instituției noastre. Vă mulțumesc pentru contribuția Dumneavoastră la dezvoltarea și creșterea prestigiului Academiei în societate”.

În pag. 3, la rubrica „Viața Academiei”, este publicat materialul despre ședința Senatului Academiei din 26 decembrie, la care au fost aprobate temele tezelor de doctorat și prezentate rapoartele despre rezultatele implementării a două proiecte instituționale - ,,Managementul dezvoltării regionale privind diminuarea disparităților interregionale în cadrul Republicii Moldova prin prisma noii politici de coeziune europeană” și ,,Consolidarea instituțională și funcțională a administrației publice locale în Republica Moldova în contextul implementării Acordului de Asociere la UE”, realizate în perioada 2015 – 2018.

La aceeași rubrică, în pag. 8, sunt publicate materialele „Susținerea prealabilă a tezelor de master” și „Academia reprezentată la Forumul autorităților publice din Fălești”.

La rubrica „Dezvoltarea procesională”, din pag. 4, sunt inserate materialele intitulate „Dezvoltarea locală și regională” și „Utilizarea tehnologiilor informaționale”.

Cel de-al 100-lea număr al revistei „Administrarea Publică” este prezentat în pag. 5, la rubrica „Noutăți editoriale”. „Timp de 25 de ani, această publicație metodico-științifică bine cunoscută și apreciată în mediul academic din republică și de peste hotarele sale a apărut sistematic, an de an, reflectând și luând în dezbatere cele mai actuale aspecte teoretice și practice ale științei administrației, ale dreptului, economiei, științelor politice și relațiilor internaționale. Timp de 25 de ani revista „Administrarea Publică” a fost un bun condrumeț și un susținător activ al organelor administrației publice centrale și locale, al cercetătorilor în domeniu, al funcționarilor publici din Republica Moldova”, se accentuează în material.

Ajunsă la frumoasa vârstă a împlinirilor, dna Aurelia ȚEPORDEI, director al Departamentului dezvoltare profesională, este protagonista eseului „Personalitate înzestrată cu un adevărat har dumnezeiesc”, publicat în pag. 9, la rubrica „Aniversări”, Aflându-se de-a lungul mai multor ani în fruntea Departamentului dezvoltare profesională, Aurelia Țepordei a implementat un stil propriu de leadership feminin remarcat prin eleganță, empatie sporită în relaționarea cu membrii echipei și capacitatea de a inspira, motiva prin încurajarea autenticului, creând o armonie între logică și intuiție, gândire și sentimente.

Tradițional, la fiecare sfârșit de an, IDIS „Viitorul” organizează ceremonia de premiere a celor mai bune practici ale autorităților publice locale din Moldova în cadrul Programului Bunelor Practici ale Autorităților Publice Locale, implementat cu suportul financiar al Consiliului Europei. Despre cele mai bune practici ale APL premiate la acest sfârșit de an aflați din pag. 10, la rubrica „Buna guvernare locală”.

Rubrica „Tradiții și cultură”, din pag. 11, găzduiește materialul „Citit ca o carte, covorul” despre ediția a V-a Târgului Național al Covorului, cu genericul „Covorul Dorului”, desfășurat la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Muzeul Național de Istorie a Moldovei și Muzeul Național de Artă al Moldovei. Evenimentul, organizat sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a cuprins și alte peste 50 de localități din republică, unde arta țesutului de covoare este dezvoltată de numeroși meșteri populari.

Ultima pagină a ziarului invită cititorii să viziteze Târgul de Crăciun, desfășurat sub patronajul Guvernului în centrul capitalei, care va fi deschis zilnic, până pe 15 ianuarie 2019. Anul trecut, la piaţa de Crăciun, a fost înregistrat peste un milion de vizite.

Și, după cum e tradiția, ziarul vine, potrivit obiceiurilor populare ale sărbătorilor de iarnă, în fiecare primărie, instituție publică cu Plugușorul și cu urări de bine, sănătate și noi realizări în viața publică.

Accesați versiunea online a ziarului ,,Funcționarul Public” nr. 24 (541), decembrie 2018


 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.