A apărut nr. 8 (525) al ziarului „Funcționarul Public”

În pag. 1 și 3 este publicat materialul despre lucrările celui de-al patrulea forum cu genericul „Strategia privind reforma administrației publice: între intenții și realizări”, din cadrul Platformei de discuții dezvoltarea locală și regională.

Rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a menționat, în deschiderea lucrărilor forumului, că Academia de Administrare Publică și-a propus să diversifice activitățile tradiționale pe care le desfășoară. Pe lângă studiile de masterat, cursurile de dezvoltare profesională, a fost lansată inițiativa privind organizarea unei platforme de discuții care să vizeze problemele existente în administrația publică și măsurile de soluționare a lor. Inițiativa a fost susținută de Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei GIZ.

La rubrica „Viața Academiei” din pag. 4 sunt publicate materialele „Seminarul metodologic privind experiența internațională în domeniul public” și „Susținerea prealabilă a tezelor de master”.

Rubrica „Mobilitate academică” din pag. 5 o are ca protagonistă pe Luminița BOGDAN, doctorandă la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București, care susține un stagiu de cercetare în cadrul Academiei de Administrare Publică pe un termen de trei luni în baza bursei ERASMUS.

Răspunsurile absolventului Academiei, Andrei POPA, doctor habilitat în științe economice, profesor universitar, rector al Universității de Stat „B. P. Hașdeu” din Cahul, la întrebările Anchetei jubiliare sunt publicate în pag. 6 – 7 la rubrica tradițională „Academia de Administrare Publică la 25 de ani”, care inserează, de asemenea, spicuiri din ziarul „Funcționarul Public” despre evenimentele care s-au produs la Academie în anii 2015 – 2017.

Un alt eveniment, reflectat în ziar, este Ziua Națională de Sensibilizare a bibliotecilor la Academia de Administrare Publică, materialul respectiv fiind plasat în pag. 8.

Rubrica „Administrația publică locală” din pag. 9 inserează interviul intitulat „Ne dorim să avem o comună prosperă”, realizat cu Marcel BOBEICĂ, primarul comunei Gangura, raionul Ialoveni.

Extrasele tematice din Ghidul practic „Instrumente de bună guvernare la nivel local” au generat primele ecouri din partea autorităților publice locale. O scrisoare interesantă am primit la redacție de la Svetlana MANTEA, consilier în consiliul local Cobâlea, raionul Șoldănești, care se pronunță referitor la planificarea activității primăriei, dar și la propria practică privind elaborarea strategiei de dezvoltare locală. Scrisoarea cu titlu „Strategia de dezvoltare – strategia eficienței administrației publice” este publicată în pag. 10, la rubrica „Ne scriu cititorii”.

Continuăm, de asemenea, publicarea, în pag. 11, a extraselor tematice din Ghidul practic „Instrumente de bună guvernare la nivel local”, tema fiind „Asigurarea documentară a administrării”.

În ultima pagină, la rubrica „Tradiții”, este publicat materialul despre ansamblul etnofolcloric „Haiducii din Mereni”, e la Casa de cultură din satul Mereni, raionul Anenii Noi.

Accesați versiunea online a ziarului ,,Funcționarul Public” nr. 8 (525), aprilie 2018
 

Tag-uri: 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.