A apărut nr. 5 (570) al ziarului „Funcționarul Public”

Materialul din prima pagină a ziarului, intitulat „Antreprenoriatul universitar promovat de Misiunea de experți TAIEX”, are ca subiect participarea rectorului Academiei de Administrare Publică, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, la lucrările Misiunii de Experți TAIEX „Promovarea inovării și antreprenoriatului prin aplicarea instrumentului de autoevaluare pentru instituțiile de învățământ superior”. Subiectele discutate vor fi analizate și evaluate posibilitățile de implicare a Academiei de Administrare Publică în procesul de promovare a antreprenoriatului pentru instituțiile de învățământ superior.

La rubrica „Viața Academiei”, din pag. 3, sunt inserate materialele „Consiliul științific al Academiei a selectat prin concurs proiecte științifice de granturi doctorale” și „Femeile în serviciul public”. Ecouri de la Conferința internațională a tinerilor cercetători, care a avut loc pe 28 februarie 2020, sunt publicate în pag. 4. „Eficientizarea activității profesionale în administrația publică” și „Elaborarea și coordonarea proiectelor de acte normative”, sunt titlurile materialelor publicate la rubrica „Dezvoltare profesională”, din pag. 5.

Igor ROTARI, primarul de Jevreni, raionul Criuleni, a revenit acasă pentru sat, pentru săteni, după cum mărturisește însuși primarul, istoria căruia este descrisă pe larg în pag. 6 și 7, la rubrica „Primarul și comunitatea”.

„Modernizarea comunei Băcioi prin acorduri de înfrățire”, este titlul materialului din pag. 8, la rubrica „Administrația publică locală”. Iar în pag. 9, sunt publicate știri din teritoriu, intitulate „Parcul care unește” de la Strășeni” și „Protecția familiei și a copilului, discutate la Cantemir”.

În pag. 10, la rubrica „Frumoasă-i limba ce-o vorbim”, continuăm publicarea investigațiilor istorico-lingvistice ale prim-prorectorului Academiei de Administrare Publică, Andrei GROZA, doctor, conferențiar universitar, având ca titlu „Despre rumânitatea evreilor şi a limbii ebraice”.

Eterna frumusețe feminină”, astfel și-a întitulat primul catalog de statuete profesorul Teodor POPESCU, unul dintre veteranii Academiei de Administrare Publică, unde a activat chiar din primele zile de la fondarea acestei instituţii. Materialul este publicat în pag. 11, la rubrica „În lumea artelor”. În ultima pagină a ziarului, ne-am referit la jubileul de 50 de ani de la fondarea Ansamblului „Lăutarii”, condus de maestrul Nicolae BOTGROS, care a susținut un concert omagial în cadrul Festivalului Internațional „Mărțișor – 2020”.

Accesați versiunea online a ziarului Funcționarul Public nr. 5 (570) martie 2020
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.