A apărut nr. 3 (568) al ziarului „Funcţionarul Public”

Analiza situaţiei actuale în domeniul dezvoltării capacităţilor autorităţilor publice la nivel regional/local şi stabilirea priorităţilor de cooperare pentru 2020 au constituit tematica Atelierului pe componenta proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, desfăşurat la Academia de Administrare Publică. Materialul despre acest eveniment este publicat în pag. 1.

În pag. 2, la rubrica „Viaţa Academiei”, sunt inserate materialele „Memorandum de colaborare Academia - Programul „Comunitatea Mea” (USAID) şi „Programul „Comunitatea mea”.

La rubrica „Proiecte în derulare” din pag. 4, este publicat materialul „Consolidarea colaborării în cadrul proiectului „Educational for Drone (Edrone)”, iar în pag. 5, la rubrica „Dezvoltarea profesională” - materialele, intitulate „Curs de formare managerială şi leadership pentru Poliţia de Frontieră” şi „Etica şi integritatea profesională în sectorul public”.

O performanţă de excepţie pentru Republica Moldova este selectarea lui Iurie Ţurcanu, director al Agenţiei de Guvernare Electronică, subordonată Cancelariei de Stat, în Topul mondial „100 cele mai influente persoane în domeniul guvernări digitale”, despre care se relatează în pag. 6, la rubrica „Administraţia publică centrală”, aici fiind prezentată şi Agenţia de Guvernare Electronică, activităţile şi realizările sale. O frumoasă realizare prezintă şi activitatea dnei Vera Siminel, angajată la Ministerul Apărării. Fiind şi preşedinte al Asociaţiei de Băştinaşi „Lozovenii de Pretutindeni”, dumneaei a stabilit o amplă platformă de comunicare cu migranţii din Lozova, pentru a-i implica în realizarea multiplelor proiecte de dezvoltare a satului de baştină.

La rubrica „Buna guvernare locală”, din pag. 8, în materialul „Transparenţa administrativă prin politici participative” este diseminată practica avansată de lucru a Grupului de Cetăţeni Activi din oraşul Drochia. Alte noutăţi din viaţa rurală sunt reflectate în pag. 9, la rubrica „Administraţia publică locală”, în materialele „Protecție socială durabilă întru susţinerea persoanele defavorizate la Ungheni” şi „Sesiune tematică pentru reprezentanţii APL”, desfăşurată la consiliul raional Cantemir.

Poetului naţional, Grigore Vieru, care la 14 februarie 2020 ar fi împlinit 85 de ani, îi este dedicată pag. 11, unde este publicat eseul „Taina care l-a apărat şi care ne apără este nemurirea…”, semnat de publicistul Tudor Palladi, care încheie astfel: „Poetul este fiul cuvântului, iar acesta e Taina care i-a dat naştere şi nemurire”.

La rubrica „Divertis” din pag. 12, este publicat materialul, intitulat „Muzeul, o carte de vizită a satului Gura Bîcului”, în care este descris entuziasmul oamenilor din această localitate a raionului Anenii Noi de a aduna şi a păstra exponatele ce redau viaţa din moşi-strămoşi, obiceiurile şi tradiţiile locale pentru a le transmite generaţiilor viitoare.

Accesați versiunea online a ziarului Funcționarul Public nr. 3 (568) februarie 2020
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.