A apărut nr. 19 (584), octombrie 2020, al ziarului „Funcționarul Public”

În prima pagină este reflectată o direcție prioritară din activitatea Academiei de Administrare Publică – cooperarea internațională, fiind publicat materialul, intitulat „Academia – partener al proiectului transfrontalier”. Tematica respectivă este continuată și în pag. 2 - 4, la rubrica „Viața Academiei”, în care sunt inserate materialele „Academia de Administrare Publică – coorganizator al Conferinței internaționale din Bashkortostan”, „Conferința de lansare a proiectului „Eu4youth-Social Innovation Impact A Strategic Partenership”, „Cooperarea Academiei de Administrare Publică cu Universitatea de Tehnologii din Brno la o nouă treaptă”, „Reuniunea consorțiului proiectului Educational for drone (eDrone)” și „Bulgaria – Moldova: noi etape de colaborare economică”. La aceeași rubrică, în pag. 3, este publicat materialul „Donații de carte oferite de Academie”.

Tradiționala rubrică „Dezvoltare profesională”, din pag. 5, include informațiile despre cursurile de instruire a funcționarilor publici din APC și APL: „Eficientizarea activității profesionale în administrația publică”, „Integrarea profesională în funcția publică” și „Managementul conflictelor – curs de dezvoltare profesională”.

Politicile Guvernului în domeniul economic și social constituie tematica rubricii „Administrația publică centrală”. În acest număr de ziar, în pag. 6-7, este publicat un amplu comentariu cu tema „Necesitatea aprobării măsurilor de Politică Fiscală și Vamală pentru anul 2021”.

„Educație, cultură, cercetare”, din pag. 8, este o rubrică nouă a ziarului, în care sunt abordate activitățile în domeniu ale Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ale altor organe centrale și instituții de profil. Rubrica este prezentă în acest număr de ziar prin materialele „Ministrul Șarov: „Mediul academic trebuie să-şi canalizeze resursele pentru a găsi prin cercetare răspunsuri la nevoile societății de azi” și „Performanţa în educaţie – factor-cheie în asigurarea securităţii umane”.

Variată este rubrica „Administrația publică locală”, din pag. 9-11, în care este reflectată sub diverse aspecte administrația locală, rolul Academiei în perfecționarea serviciului public. La această rubrică sunt publicate materialele: „La Academie pentru un serviciu public devotat”, „Comuna Zagarancea pe calea renovării”, „Destinație emergentă IT pentru Chișinău”, „Proiect de alimentare cu apă în raioanele Florești și Soroca în stadiu de finalizare” și informația din raionul Leova „Cei mai buni antreprenori premiați”.

În ultima pagină, la rubrica „Divertis”, este publicat materialul „Digitalizarea patrimoniului cultural scris din Biblioteca Națională a Republicii Moldova”, având ca subiect digitalizarea patrimoniului BNRM în baza unui grant al Agenției Japoneze de Cooperare Internațională. Procesului de digitalizare vor fi suspuse, pe parcursul următorilor ani, și colecțiile din cadrul instituțiilor care fac parte din Programul Naţional „Memoria Moldovei” și din bibliotecile sistemului naţional de biblioteci.


Accesați versiunea online a ziarului ,,Funcționarul Public” nr. 19 (584) octombrie 2020

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.