A apărut nr. 16 (557) al ziarului „Funcționarul Public”

Admiterea 2019 constituie tema principală și al acestui număr de ziar, ca o informare de atenționare suplimentară a aspiranților la studii de master la Academia de Administrare Publică. Astfel, în prima pagină, este publicat materialul „La Academie continuă depunerea actelor pentru admiterea la studii superioare de master” despre activitatea secretariatului Comisiei de admitere în procesul de primire a actelor pentru studii, serviciile oferite candidaților pentru o mai bună pregătire pentru interviul, ca probă de admitere. De asemenea, sunt incluse și opiniile a doi candidați la studii privind motivația de a face studii de masterat la Academie.

Tema este continuată în pag. 5, la rubrica „Opinii ale absolvenților Academiei”, în care se pronunță referitor la prestigiul studiilor superioare de master absolvenții Academiei, Raisa DOGARU, director al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, și Petru RĂBDĂU, primar al comunei Rădeni, raionul Strășeni.

Un alt eveniment din viața Academiei l-a constituit întrevederea rectorului Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, cu reprezentanții Programului USAID „Comunitatea mea”, la care au participat prim-prorectorul Andrei GROZA, doctor, conferențiar universitar, și prorectorul Aurel SÎMBOTEANU, doctor, conferențiar universitar. Materialul este publicat în prima pagină cu continuare în pag. 4.

Sărbătoarea națională, Ziua Independenței Republici Moldova, este reflectată în materialele publicate în pag. 2 și 3. Tot în pag 3, este inserat materialul „Premierul Maia SANDU, în dialog cu diaspora: „Strategia acestui Guvern este să îmbunătățească medul investițional”, care a avut loc în cadrul Zilelor Diasporei, desfășurate, anul aceasta, în Republica Moldova în perioada 16 – 17 august.

Altei Sărbători naționale, Limba noastră cea Română”, este dedicat materialul din pag. 4, intitulat „Despre faimosul neam al codrenilor din Grecia antică”, un capitol din volumul „LIMBA RUMÂNĂ – FUNDAMENT AL NAȘTERII SOCIETĂȚI UMANE”, o lucrare de pionierat în acest domeniu a prim-prorectorului Academiei, Andrei Groza, doctor în istorie, conferențiar universitar.

Tema este continuată în pag. 8 cu materialul „Regina și Stăpâna stelar – milenară a neamului – Limba Română”, semnat de publicistul Tudor PALLADI.

La rubrica „Administrația publică centrală”, din pag. 6 – 7, este publicat interviul, realizat de Sergiu VLĂDICĂ cu Narcisa MAMALIGA, director al Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității în Muncă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

În continuare, sunt inserate materiale din activitatea autorităților publice locale la rubricile: „Eficiența energetică” (pag. 9) – „Feștelița – sat cu inteligență energetică” și „Proiect de instruire a managerilor energetici”; „Proiecte în derulare” (pag. 10) – „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru promovarea mediului de afaceri” și „Diaspora pentru renovarea satului de baștină”; „Știri din teritoriu” (pag. 11) – „O nouă generație de troleibuze pe străzile Chișinăului” și „Târg de vară la Fălești”.

În ultima pagină, la rubrica „Diverse”, în materialul „Artizanatul lemnului – o predilecție a dinastiei Muruzuc” este prezentat cioplitorul în lemn, Dumitru Muruzuc, din satul Reuțel, raionul Fălești, un împătimit meșter popular, membru al Academiei de Artă Tradițională din Sibiu, România, și al Uniunii Meșterilor Populari din Republica Moldova.

Accesați versiunea online a ziarului Funcționarul Public nr. 16 (557) august 2019
 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.