A apărut nr. 11 (504) al ziarului „Funcționarul Public”

Acest număr de ziar inserează mai multe materiale din viața Academiei. În prima pagină, cititorul este informat despre sesiunea de evaluare a tezelor de master, ceea ce reprezintă o nouă promoție de studenți-masteranzi, Academia fiind absolvită de 117 de persoane, specialiști cu un înalt grad de pregătire pentru serviciul public al țării.

Tot aici este publicat, cu continuare în pag. 3, articolul despre vizita la Academie a delegației Universității de Științe Aplicate (Hochchule) din Kehl, Germania, condusă de profesorul Gert Fieguth, doctor, decan al Programului de master management public european. În cadrul întrevederii, rectorul Academiei, Oleg Balan, doctor habiltat, profesor universitar, a menționat că cooperarea internațională este o direcție prioritară în activitatea Academiei, un factor major de perfecționare a procesului de studii, iar stabilirea unor relații de colaborare cu Universitatea germană va fi o nouă oportunitate în această direcție.

Gazeta mai publică materiale despre treningul de limbă engleză, studierea căreia este aplicată pe larg în ultimul timp în scopul aprofundări relațiilor internaționale și ajustării procesului de studii la nivel european și internațional, despre Maratonul solidarității din parcul Valea Morilor, ca o implicare activă a Academiei în societate, și suportul Academiei în organizarea competițiilor sportive, ca o acțiune de caritate, dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Poetul național, Mihail Eminescu, este omagiat în pag. 5, prin eseul „Sinteza eminesciană a eternității”, semnat de scriitorul și publicistul Tudor Palladi, aici fiind publicată și una dintre cele mai semnificative poezii ale marelui poet – „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. 

La rubrica „Administrația publică centrală” este publicat interviul cu dl Vladimir Ceban, șef al Oficiului Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, iar la rubrica „Administrația publică locală” – „BCIS – servicii de calitate accesibile cetățenilor”, în care sunt evidențiate practicile de lucru ale Consiliului raional Leova, și despre activitatea Clubului de Cetățenie Activă din satul Costești, raionul Ialoveni, care a constituit tema interviului cu primarul localității, dna Natalia Petrea.
Ziarul mai conține rubricile tradiționale „Buna guvernare locală”, „În lumea științei și a tehnicii”, „Dura lex, sed lex”. 

Accesați versiunea online a ziarului ,,Funcționarul Public” nr. 11 (504) iunie 2017

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.