Absolvenții anului 2018 au devenit posesori ai diplomelor de master

Pe 23 iunie curent, de Ziua funcționarului public, la Academia de Administrare Publică a avut loc festivitatea de înmânare a diplomelor de master.

De rând cu profesorii și absolvenții instituției la eveniment au participat Mihai POALELUNGI, președinte al Curții Constituționale, Viorelia MOLDOVAN-BĂTRÎNAC, consilier al Prim-Ministrului Republicii Moldova în domeniul educației, Iurie CIOCAN, director al Centrului pentru Implementarea Reformelor, precum și, reprezentanți TÜV Thüringen – Bogdan TRUȘCĂ, manager, Divizia Industry, TÜV Karpat, profesor asociat la Universitatea Politehnică din București, și Rodica VASILOAE, auditor senior TÜV Karpat, Divizia Certificate Sisteme de Management de Personal, alți oaspeți din țară și de peste hotare.

Rectorul Academiei de Administrare Publică, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar, a adus mulțumiri cadrelor didactice și celor 106 absolvenți pentru efortul depus pe parcursul anilor de studii. Este semnificativ faptul că dumneavoastră absolviți instituția noastră acum, când s-au împlinit 25 de ani de la fondarea acesteia, iar înmânarea diplomelor are loc chiar de Ziua funcționarului public, a spus rectorul. Conducătorul instituției a urat mult succes proaspeților deținători de diplome de master, care completează rândurile celor aproape 6 mii de absolvenți ai Academiei pe parcursul unui sfert de veac de activitate. În acest răstimp aproape 50 de mii de funcționari publici din republică au urmat cursurile de dezvoltare profesională la Academie.

În cadrul festivității a avut loc un eveniment remarcabil – înmânarea Certificatului ISO 29990:2010 în domeniul dezvoltării profesionale pentru serviciile publice, acordat de TÜV Thüringen, companie de servicii internaționale de operare în domeniul siguranței și calității. Bogdan Trușcă, manager al filiaiei TÜV Karpat, care a înmânat documentul, a estimat că acordarea acestui certificat este o recunoaștere internațională a valorilor și a performanțelor deosebite înregistrate de Academia de Administrare Publică în aplicarea sistemului de management al calității.

În alt context, rectorul Oleg Balan a adus la cunoștința celor prezenți Decretul Președintelui Republicii Moldova privind conferirea ,,Ordinului de Onoare” Academiei de Administrare Publică, precum și decorarea cu înalte distincții de stat a unui grup de profesori și colaboratori ai instituției.

Rectorul instituției, prorectorul Aurel SÎMBOTEANU, doctor, conferențiar universitar, precum și președinții comisiilor de evaluare a tezelor de master, Iurie CIOCAN, Mihai POALELUNGI și Viorelia MOLDOVAN-BĂTRÎNAC, au înmânat diplomele absolvenților Academiei. 15 dintre aceștia sunt eminenți și au fost înscriși în Cartea de onoare a instituției.

Galina PETRACHI, Ala GRECU, Nelea RUSU, Cristina ȚAPORDEI și Anastasia MALAI au adus, în numele absolvenților, cuvinte de recunoștință și gratitudine cadrelor didactice de la Academie.

În finalul festivității, absolvenții au înmânat fiecărui profesor câte o floare în semn de mulțumire pentru cunoștințele acumulate, bază sigură pentru o carieră de succes în administrația publică.


 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.