Fișă de proiect / Project File

 

Denumirea proiectului: ”Educational for Drone / eDrone” (15.10.2016-14.10.2019).

Scopul proectului eDrone este definirea unui mediu de învățare pentru oferirea oportunităților de obținere a noi competențe legate de utilizarea dronelor în activități profesionale.

Aceste noi competențe se referă în special la utilizarea soluțiilor TIC avansate pentru utilizarea dronelor și a datelor obținute cu ajutorul dronelor, care ar contribui la optimizarea competențelor profesionale, vizate în Strategia de dezvoltare socio-economică 2020 a țărilor partenere, cât și în ceea ce privește crearea de noi oportunități de angajare, în special pentru tineri, precum se menționează în Raportul Comisiei Europeane „Tineretul în mișcare“.

Utilizarea dronelor de către profesioniști vor deschide noi oportunități care necesită cunoștințe practice și teoretice.

Componentele de bază:

Obiectivul principal al proiectului eDrone este de a oferi instituțiilor de învățământ superior din țările partenere posibilitatea creării centrelor de instruire privind utilizarea dronelor, de asemenea, a transferului de cunoștințe profesioniștilor în domeniu, din fiecare țară parteneră.

Proiectul își propune realizarea unei infrastructuri inovatoare bazate pe TIC în scopul utilizării tehnologiilor și a unei metodologii actualizate care să permită tuturor țărilor partenere crearea unei rețele pentru schimb de experiență și baze de date.

Obiectivele:

  • A oferi instituțiilor de învățământ superior din țările partenere posibilitatea creării centrelor de instruire privind utilzarea dronelor civile.
  • Schimbul de cunoștințe și experiență între partenerii de proiect în ce privește tipurile de drone și utilizarea lor.
  • Elaborarea unei metodologii care ar permite tuturor țărilor partenere crearea unei rețele pentru schimb de experiență și baze de date.

Partenerii de proiect vor fi instruiți de către experții europeni cum să dezvolte și să folosească dronele, precum și aspectele juridice ale utilizării dronelor. În fiecare țară parteneră va fi creat cîte un centru de coordonare națională.

Finanţarea: Comisia Europeană.

Durata proiectului: 3 ani (15.10.2016 – 14.10.2019).

Bugetul total al proiectului: 995 412,00 euro.

Bugetul Academiei de Administrare Publică: 30 172,00 euro.
 

Tag-uri: 

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.