SĂPTĂMÂNA INTERNAŢIONALĂ A ACCESULUI DESCHIS 2018 MARCATĂ LA ACADEMIA DE ADMINISTRARE PUBLICĂ, 22 – 28 OCTOMBRIE 2018

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2018 (Open Access Week), care este un eveniment global, a ajuns în acest an la ediţia a XI-a. Tema declarată pentru anul 2018 – „Proiectarea fundamentelor echitabile pentru Cunoștințe Deschise”.

Printre instituțiile care celebrează Săptămâna Accesului Deschis se înscrie și Academia de Administrare Publică. Astfel, pe parcursul săptămânii OA (22-28 octombrie), Biblioteca Științifică a Academiei va organiza o serie de activități: sesiuni de prezentare a portalurilor dedicate cercetării, prezentări ale bazelor de date naționale și internaționale, la care are acces Academia, reviste științifice în acces deschis, Repozitoriul instituțional al Academiei, expoziții, webinare, videospoturi, comunicate de presă, postări pe site, rețele de socializare etc. De asemenea, în colaborare cu partenerii Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanţat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, dezvoltat de Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea din Bergen, Norvegia, Universitatea Transilvania din Braşov, România şi 18 biblioteci universitare din Republica Moldova în Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2018, la 24 octombrie, se va realiza „Ziua bazelor de date științifice” în care vor fi promovate produsele informaționale Cambridge Journals Online; Taylor & Francis Online Journal Library; Web of Science. Accesul la aceste resurse informaționale este finanțat în cadrul proiectului.

Toate aceste activități au drept scop familiarizarea comunității Academiei și publicului larg cu semnificația, scopul și obiectivele Săptămânii OA 2018, importanța și oportunitățile pe care le oferă Accesul Deschis pentru comunicarea rezultatelor cercetărilor științifice, vor cataliza noi discuții privind actualitatea și perspectivele Accesului Deschis.

Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis este un eveniment anual, stabilit de SPARC, în 2008 pentru a spori gradul de conștientizare privind Accesul Deschis (OA) și pentru a solicita ca OA să fie o nouă normă în studii și cercetare.

Adauga fisier integrat: 
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.