La Academie a fost lansată Săptămâna Internațională a Accesului Deschis, ediția 2020

Astăzi, 19 octombrie Biblioteca Academiei de Administrare Publică a inaugurat Săptămâna Internațională a Accesului Deschis, ediția a XIII-a, care se desfășoară în perioada  19-24 octombrie. Tema ediției  2020: “Open with Purpose: Taking Action to Build Structural Equity and Inclusion” („Deschiși cu scopul: întreprinderea acțiunilor pentru construirea echității structurale și a incluziunii”).

Săptămâna Internațională a Accesului Deschis este un moment pentru ca o comunitate mai extinsă să-și coordoneze acțiunile pentru a face deschiderea implicită pentru cercetare și pentru a asigura echitatea  și incluziunea.

Bazându-ne pe discuțiile noastre din 2018 („Proiectarea fundamentelor echitabile pentru Cunoștințe Deschise””) și 2019 „Deschis pentru cine? Echitate în Cunoștințe Deschise”), anul 2020 marchează al treilea an consecutiv, în care tema pentru Săptămâna Internațională a Accesului Deschis se axează pe nevoi vitale pentru acțiuni privind echitatea și incluziunea, subliniind urgența concentrării în continuare asupra acestei activități.

De rând cu instituții, organizații, biblioteci  din întreaga lume care marchează Săptămâna Internațională a Accesului Deschis, se aliniază și Biblioteca AAP care propune comunității Academiei  un program amplu de acțiuni dedicate acestui eveniment global.   Astfel, în perioada 19-25 octombrie,  studenții, profesorii Academiei, toți cei interesați de Accesul Deschis  vor  beneficia de o serie de  activități axate pe genericul ediției a XIII: ,,Accesului Deschis - construirea echității structurale și a incluziunii”. http://aap.gov.md/biblioteca/sites/default/files/SIADP_20.pdf

Participanții la eveniment, vor fi  informați despre istoria mișcării Accesului Deschis, scopul și obiectivele acestui eveniment global, conceptul și obiectivele Săptămânii Internaționale a Accesului Deschis 2020.  De asemenea,  utilizatorii  vor lua cunoștință de resursele informaționale în Acces Deschis oferite de către Biblioteca AAP: Bazele de date  naționale și internaționale în  Acces Deschis, Repozitoriul Instituțional al Academiei,  Instrumentul Bibliometric  Național, Revistele AAP în Acces Deschis  etc.

Participarea la Săptămâna Internațională a Accesului Deschis poate fi cât se poate de simplă sau implicați-vă după cum doriți. Bineînțeles, în acest an totul se va desfășura online.

Pentru mai multe informații despre Săptămâna Internațională a Accesului Deschis 2020, vizitați site-ul oficial al Săptămânii Internaționale a Accesului Deschis.

Evenimentul dat a fost diseminat pentru întreaga comunitate a Academiei, fiind difuzate materiale informative, grafice, expoziții,  informații în mass-media, rețele de socializare etc.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.