Expoziție de carte consacrată zilei internaționale a drepturilor omului

La Biblioteca științifică a Academiei de Administrare Publică a fost inaugurată o expoziție de carte cu genericul ”10 decembrie - Ziua internațională a drepturilor omului”.

Expoziția prezintă o serie de culegeri de materiale ale meselor rotunde cu participare internațională, consacrate Zilei internaționale a drepturilor omului, organizate de Academia de Administrare Publică. Printre acestea sunt volumele ”Rolul instituțiilor democratice în asigurarea drepturilor omului” (masa rotundă din 11 decembrie 2015), ”Protecția drepturilor omului: mecanisme naționale și internaționale” (masa rotundă din 8 decembrie 2016), ”Mecanisme de protecție a drepturilor omului” (masa rotundă din 6 decembrie 2017).

Se impun, de asemenea, Raportul privind drepturile omului în Moldova și Studiul despre respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană a Moldovei, cărți editate de Asociația Promo-LEX.

Expoziția mai conține o serie de alte cărți și studii la temă, semnate de autori din Republica Moldova și de peste hotare.

Ziua internaţională a drepturilor omului este marcată în întreaga lume la 10 decembrie. La această dată, în 1948, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Declaraţia stipulează că toţi oamenii s-au născut cu drepturi egale şi inalienabile şi cu libertăţi fundamentale. Ziua este marcată atât prin conferințe și reuniuni politice la nivel înalt, cât și prin evenimente culturale, expoziții tematice.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.