25 de ani de cooperare între Republica Moldova și NATO în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace

La data de 12 august, 2019, Rodica SOBIESKI-CAMERZAN, șef Direcție informare și documentare/Biblioteca a participat la  masă rotundă cu genericul  ,,25 de ani de cooperare între Republica Moldova și NATO în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace”, organizat de către CID NATO în Moldova.

Scopul evenimentului a fost de a pune în discuții parteneriatul, realizările, provocările și mecanismele de cooperare RM-NATO la etapa actuală.

La fel, în cadrul mesei rotunde, a fost prezentată expoziția de fotografii, întitulată 25 de ani de cooperare între Republica Moldova și NATO, prin intermediul programului Parteneriat pentru Pace și s-au purtat discuții cu privire la Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova – NATO (IPAP).

La masa rotundă au participat reprezentanții: Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, cabinetului Primului-ministru, comisiei parlamentare „Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică”, Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Serviciului de Informații și Securitate, Poliției de Frontieră, Departamentului Trupelor de Carabinieri, organizațiilor societății civile, instituțiilor mass-media și mediului academic dar și punctele regionale de contact ale CID NATO.

Activitatea face parte din proiectul CID NATO Promovarea culturii de securitate prin intermediul punctelor regionale de contact, realizat cu suportul financiar al Diviziunii de Diplomație Publică a NATO.

Sugestiile și ideile expuse de către participanți, vor fi  valorificate în continuare, promovate și propuse pentru discuții  cu utilizatorii serviciilor Punctului de informare și documentare NATO din cadrul Bibliotecii Academiei.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.