Surse de referință

 

ENCICLOPEDII
http://ro.wikipedia.org

http://enciclopediaromaniei.ro/

http://britannica.com Este una din cele mai impresionante enciclopedii on-line în lume, cuprinzând 6 domenii: Arta şi divertisment; Istorie şi Umanitate, Ştiinţă şi Tehnologie; Lume şi Călătorii; Sănătate; Educaţie.

http://www.webopedia.com/ Este un dicţionar enciclopedic care permite căutarea rapidă a oricărui termin din domeniul Internet-lui şi al computerelor.

http://www.rubricon.com/bse_1.asp

http://www.iep.utm.edu

http://www.booksite.ru/fulltext/bro/kga/brokefr

http://www.krugosvet.ru/

http://dic.academic.ru Oferă acces la diferite dicţionare, 1000 de biografii, Enciclopedia Modernă, Enciclopedia lui Broghauz şi Efron, Dicţionar explicativ al limbii ruse, Dicţionar englez-rus al lui Muler.

http://www.infoplease.com/encyclopedia/

http://encyclo.findlaw.com/index.html Este o resursă informaţională care propune o Enciclopedie de Drept şi Economie şi propune un ghid al resurselor web economice. Este accesibil în limba engleză

http://www.biography.com/  Reflectă datele despre mai mult de 25 mii de persoane remarcabile din diferite domenii de activitate, ţări şi epoci de la Lumea Antică până în prezent.

http://en.citizendium.org/

http://www.thecanadianencyclopedia.ca/en/ Include articole cu conţinut economic, demografic, prognozare meteorologică.

http://www.chinaculture.org/gb/en_aboutchina/2003-09/24/content_23574.htm

http://www.larousse.fr/encyclopedie

http://www.encyclopedia.ru/

 


DICŢIONARE

http://www.hallo.ro – Serviciul on-line care oferă dicționare englez-român, german-român şi francez-român.

http://www.vocabular.ro – Dicţionarvocabulardicţionar explicativ al limbii române în care explicaţiile pot fi obţinute prin căutarea cuvintelor sau prin folosirea indexului alfabetic.

http://www.dexonline.ru  – Dicţionar explicativ online al limbii române ce conţine definiţii culese din dicţionare tipărite, în principal din DEX.

http://www.conta.ro/dictionar.php – Dicţionar cu termeni din contabilitate ce oferă posibilitatea căutării în funcţie de termen sau cu ajutorul unui indice alfabetic. Face parte integrantă dintr-un portal dedicat domeniului contabil.

http://www.yourdictionary.com Your – Dictionary.com este unul dintre cele mai mari şi autorizate portaluri de pe web cu mai mult de 2500 de dicţionare în peste 300 de limbi.

http://www.dictionare.com/english/dictionary.htm

http://www.romanian-philosophy.ro/ – Enciclopedia On-line a Filozofiei Româneşti; Text în limbile română, engleză.

http://cinema.art.md/ – Web-enciclopedia filmului moldovenesc. Enciclopedie online a cinematografiei din Republica Moldova.

http://www.dictionarweb.com/ – Dicţionar şi vocabular de cuvinte. Dicționar explicativ al limbii române, vocabular de cuvinte pentru limbile română, engleză, franceză, germană şi spaniolă şi traduceri de cuvinte în şi din limbile română, engleză, franceză, germană şi spaniolă. Text în limbile română, engleză.

http://www.bibliomania.com/2/3/259/frameset.html – Dicţionarul biografic al literaturii engleze. Index alfabetic.

http://www.dexx.ro/ – Dicţionar general explicativ.

http://www.jjsoft.ro/dictionar-Dictionar_termeni_WEB-x.html – Dicționar de termeni web.

http://www.webdesignoptimizare.ro/glosar-de-termeni-web.html – Mic dicționar de termeni utilizați în web design şi optimizare SEO.

http://www.webactiv.ro/utile/glosar+termeni/A/3/ – Dicționar de termeni web.

http://dictionary.reference.com/ – Oferă acces la milioane de definiţii sinonime, pronunţie audio, traduceri, etc.

http://encyclopedia.thefreedictionary.com/ – Conţine peste 100 00 de termeni, este o compilaţie de enciclopedii, inclusiv The Columbia Encyclopedia®.

http://www.duke.edu/~charvey/Classes/wpg/glossary.htm – Glosar de termeni financiari pe Internet. Text în limba engleză.

http://www.12manage.com/management_dictionary.html – Cunoştinţe despre management. Text în limba engleză.

http://www.dictionarenglez.ro/ –  dicționar englezromân online (conține sinonime, pronunție audio si fonetica, corector ortografic si dicționar englez explicativ).

http://www.ghiseulbancar.ro/dictionar/ – Dicţionar român de termeni bancari.

http://www.macmillandictionary.com/ – Dicţionarele Macmillan sunt folosite în peste 140 de ţări. Acesta este varianta online a Macmillan English Dictionary.

http://www.abc-clio.com/ODLIS/odlis_about.aspx – ODLIS: Online Dictionary for Library and Information Science - este un dicţionar cu termeni biblioteconomici în limba engleză.

http://www.thefreedictionary.com/ - Dicţionar online multilingv cu secvenţe audio, dicţionare specializate: financiar, medical, drept, dicţionar de acronime şi abrevieri, expresii şi acces la două enciclopedii.

http://www.answers.com/topic/site – O sursă foarte bună de informaţii, materialul este selectat din publicaţii sau alte site-uri de referinţă şi organizat pe domenii (fiecare supervizat de un specialist). Căutarea se face după o întrebare sau o frază.

 


TRANSLATOARE

http://www.altadict.ro - Dicţionar online român-englez.

http://www.dictionaronline.ro/

http://www.translate.ru/

http://freetranslation.imtranslator.net

http://www.freetranslation.com

http://www.engleza-online.ro/dictionar-englez-roman.php

http://www.online-translator.com/

http://translation2.paralink.com/

www.translate.google.ro

http://www.dictionar-online.net/

http://www.translatoronline.ro/ - Translator online şi dicţionare - traduceri automate de texte în 46 de limbi. Site-ul oferă şi dicţionare online în 46 de limbi. Text în limba română.

http://www.english-online-dictionary.com/ - Oferă 76 de dicţionare, dintre care doar o parte pot fi folosite la momentul actual. Pe site mai găsiţiTraducător text şi Traducător pagini web. Text în limbile română, engleză.

http://www.activ-translations.ro/traduceri_online.php

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.