REPREZENTANȚII ACADEMIEI – PARTICIPANȚI LA TRAININGUL ,,MANAGEMENTUL CALITĂȚII”, ORGANIZAT DE BIBLIOTECA UNIVERSITĂȚII DIN CRETA, GRECIA

Managementul calității a fost genericul trainingului internațional ce s-a desfășurat la Universitatea din Creta, Grecia, în perioada 24-30 septembrie 2017,  în cadrul proiectului internațional, „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar și reformarea bibliotecilor”, proiect ce se desfășoară în cadrul programului Erasmus+ „Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior”, finanțat de către Comisia Europeană. La training au participat reprezentanții instituțiilor participante la proiect din Țările Parteneriatului Estic (Moldova, Armenia și Belarus) și Țările Parteneriatului Balcanic (Albania, Kosovo, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina), cu participarea partenerilor din Uniunea Europeană: Germania, Irlanda, România și țara-gazdă a trainingului – Grecia. Academia de Administrare Publică a fost reprezentată de către Rodica SOBIESKI-CAMERZAN, directorul Bibliotecii Științifice, și Igor NEAGA, bibliotecar.

Scopul trainingului  l-a constituit instruirea personalului bibliotecar din instituțiile partenere la proiect în domeniul managementului calității.

Lucrările trainingului s-au axat pe aspectele teoretice și practice ale managementului calității, standardele Uniunii Europene de calitate și asigurarea calității pentru gestionarea proiectelor finanțate de UE, standardele UE și asigurarea calității pentru învățământul superior din Uniunea Europeană, managementul riscului, standardele UE de calitate și asigurarea calității pentru instituțiile din sectorul public, limba engleză ca mijloc de instruire în instituțiile de învățământ superior din țările Uniunii Europene.

Controlul calității în cadrul proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar și reformarea bibliotecilor” are ca obiectiv de a stabili un cadru operațional intern, ceea ce permite o flexibilitate maximă, menținând în același timp, o distincție clară a rolurilor și responsabilităților tuturor partenerilor implicați în proiect.  În acest scop, proiectul a stabilit mecanismele și procedurile adecvate care implică toți partenerii. Aceste proceduri abordează o întreagă gamă de probleme administrative, financiare și tehnice, standarde de raportare, documentare, randament și rezultate. Analiza calității lucrărilor realizate în cadrul proiectului se efectuează pe toată durata proiectului, care implică reprezentare și angajament din partea tuturor partenerilor.

    

Controlul calității și a procesului de monitorizare este garantat  prin intermediul Comitetului de Management al Proiectului, reprezentând partenerii din Uniunea Europeana. Universitatea din Creta conduce Asigurarea calității și dirijează instituțiile partenere din Armenia (AAPA), Moldova (AAP) și Belarus (USB).

Participarea la trainingul „Managementul calității” a oferit posibilitatea de a studia standardele europene privind managementul calității, de a cunoaște experiența  țărilor europene în aplicarea mecanismelor și procedurilor de asigurare a calității  în instituțiile de învățământ superior și instituțiile publice, familiarizarea cu activitatea Bibliotecii Publice și a Bibliotecii Universității din Creta (gazda conferinței), biblioteci moderne cu o experiență avansată în asigurarea calității serviciilor prestate. Toate aceste cunoștințe vor fi ulterior  implementate în activitatea Bibliotecii Științifice a Academiei de Administrare Publică.

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.