Regulamentul privind organizarea și funcționarea Repozitoriului Instituțional al Academiei de Administrare Publică aprobat la ședința Senatului

Pe 20 februarie 2018,  s-a desfășurat ședința ordinară a Senatului Academiei de Administrare Publică, moderată de președintele acestuia, rectorul Academiei, Oleg BALAN, doctor habilitat, profesor universitar. Pe ordinea de zi au fost incluse chestiunile privind totalurile activității Academiei pe parcursul anului 2017 și mersul pregătirilor, organizării și desfășurări activităților prilejuite de aniversarea a 25-a de la fondarea Academiei.

În scopul realizării Politicii Instituționale a Academiei de Administrare Publică privind Accesului Deschis la informație, aprobată prin Hotărârea Senatului nr. 4/11 din 12 decembrie 2017, pe ordinea de zi  a Senatului din 20 februarie 2018 a fost inclus spre examinare  și aprobare  Regulamentul de organizare și funcționare a Repozitoriului Instituțional al Academiei de Administrare Publică. Regulamentul a fost prezentat de  către Rodica Sobieski-Camerzan, directorul Bibliotecii Științifice.

În luarea de cuvânt Rodica Sobieski-Camerzan a reiterat  importanța Repozitoriului instituțional și a Regulamentului care stabilește modul de organizare și funcționare a Repozitoriului Instituțional al Academiei și stabilește conceptele de bază, scopul, obiectivele, structura, destinația, principiile de organizare, funcționare și administrare a Repozitoriului. Scopul urmărit este crearea și gestionarea unui sistem sigur de prezervare pe termen lung a lucrărilor științifice, didactice, informative, de reglementare sau de orice alt gen, cu text integral în format electronic elaborate de către angajații Academiei.

Printre obiectivele de bază ale Repoziutoriului  se înscriu: promovarea imaginii Academiei și creșterea competitivității, vizibilității și impactul rezultatelor cercetărilor științifice la nivel național și internațional; extinderea accesului la rezultatele cercetărilor științifice instituționale, creșterea transparenței și comunicării științifice; amplificarea numărului de citări a publicațiilor cercetătorilor Academiei; creșterea prestigiului publicațiilor Academiei, etc.

Accesul la documentele și publicațiile electronice instituționale se va face în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a Repozitoriului, care a fost aprobat cu vot unanim de membrii Senatului Academiei.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.