DONAȚIE DE CARTE DIN PARTEA VICEPREȘEDINTELUI PARLAMENTULUI

Pe 14 aprilie curent, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir VITIUC, a făcut o donație de carte pentru Biblioteca științifică a Academiei de Administrare Publică.

Donația se înscrie în campania de colectare a cărții pentru persoanele cu nevoi speciale, inițiată recent de biblioteca instituției noastre.

- Am aflat că donația de carte este pentru acei care au de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl din anul 1986, a spus Vladimir Vitiuc. Societatea noastră este mult îndatorată față de aceste persoane. Vom depune și în continuare eforturi pentru a-i ajuta. În speranța, că niciodată pe lume să nu se mai repete asemenea tragedii.

Setul de cărți donat de către parlamentar include aproape 50 de volume de literatură artistică, semnate de autori din Republica Moldova și de peste hotare.

Campania de colectare și donare a cărții pentru persoanele cu nevoi speciale cu genericul „Donează o carte pentru a schimba un destin” a fost lansată la 20 martie curent de către Biblioteca Științifică a Academiei.

Inițiativa este racordată la preconizata inaugurare, pe 26 aprilie curent, a Bibliotecii Fundației „Ecoul Cernobîlului”, ca un act de binefacere și de susținere spirituală și sufletească a persoanelor de toate vârstele, suferinde de boli grave de pe urma catastrofei de la Cernobîl de acum 31 de ani. Campania de colectare a cărților se înscrie în cadrul Proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin instruirea personalului și reformarea bibliotecilor” (2015 – 2018) al Programului ERASMUS+ „Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior”.

Donațiile de carte vor fi colectate de Biblioteca Științifică a Academiei de Administrare Publică (str. Ialoveni 100) până pe 20 aprilie curent, care ulterior vor fi direcționate la Fundația „Ecoul Cernobîlului” sau la Centrul „CRIS” (str. Miron Costin 13/4).

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: biblioteca@aap.gov.md; tel. 022 28 40 83, 069460823.

Fundația „Ecoul Cernobîlului”, adresa de email: echofundation96@gmail.com; tel 69330879, persoana de contact: Natalia Hasan, președinte al Fundației. 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.