Noutăţi

PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA A ÎNMÂNAT ÎNALTE DISTINCȚII DE STAT COLABORATORILOR ACADEMIEI DE ADMINISTRARE PUBLICĂ

Pe 02 august 2018, Președintele Republicii Moldova dl Igor Dodon a înmânat înalte distincții de stat în cadrul unei ceremonii oficiale, care a avut loc la Reședința de Stat.

Reprezentanții Bibliotecii Științifice în vizită de studiu la colegii din Belarus

Recent, o delegație din cadrul Academiei de Administrare Publică a participat la un curs de limba engleză pentru bibliotecari, care s-a desfășurat în perioada  21-27 iulie 2018 la Universitatea de Stat din Belarus, orașul Minsk, activitate organizată  în cadrul proiectului internațional ,,Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului bibliotecar și reformarea bibliotecilor”, proiect ce se desfășoară în cadrul programului Erasmus+,,Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior”, finanțat de către Comisia Europeană. La cursuri au participat reprezentanții instituțiilor participante la proiect din Republica Moldova (AAP și USARB)  și instituțiile partenere din Belarus (Universitatea de Stat din Belarus, Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Belarus, Universitatea Tehnică de Stat din Brest, Universitatea de Stat „Yanka Kupala” din Grodno, Belarus cu participarea partenerilor din Uniunea Europeană – Pyramid Grup din  Germania.

La acest training internațional Academia de Administrare Publică a fost reprezentată de membrii echipei de proiect Rodica SOBIESKI-CAMERZAN, șefa Bibliotecii științifice (coordonator), Igor NEAGA, bibliotecar (cercetător), Mariana GRIȚCO, contabil (tehnician).

Conferința Internațională Bibliotecile instituțiilor de învățământ superior: experiență și perspective Universitatea Națională ,,I.I. Mechinikov” din Odessa, Ucraina

Rodica SOBIESKI-CAMERZAN, șefa Bibliotecii Științifice AAP, în perioada 4-6 iulie 2018 am participat la Conferința  Științifică cu participare internațională cu genericul:„Bibliotecile instituțiilor de învățământ superior: experiență și perspective“, organizată de către Biblioteca Științifică a Universității Naționale „I.I. Mechinikov” din  Odessa, Ucraina, filială a Universității Naționale Taras Șevcenko din Kiev.

Bibliotecarul de referință în epoca digitală

Acesta  a fost genericul Școlii de vară, ediția a III-a,  care s-a desfășurat în perioada 24-29 iunie 2018, în Constanța, România și a fost organizată în cadrul Proiectului „Modernizarea serviciilor bibliotecilor universitare din Moldova”, finanțat de Programul Norvegian de Cooperare cu Eurasia în domeniul învăţământului superior, realizat în parteneriat între 18 biblioteci universitare din Republica Moldova, Universitatea din Bergen

Pagini

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.