Ședință de monitorizarea implementării proiectului internațional LNSS

La 06 februarie 2018, în Biblioteca Științifică s-a desfășurat o nouă ședință de monitorizare a procesului de implementare a proiectului „Servicii de suport pentru rețeaua de biblioteci: modernizarea bibliotecilor din Armenia, Moldova și Belarus prin dezvoltarea personalului de bibliotecă și reformarea bibliotecilor” implementat în cadrul programului Erasmus+ Consolidarea capacităților în domeniul învățământului superior (2015-2018).

Menționăm obiectivul de bază al proiectului care este consolidarea și modernizarea bibliotecilor și îmbunătățirea nivelului de competențe și abilități a personalului de bibliotecă în instituțiile superioare de învățământ în Armenia, Moldova și Belarus, prin dezvoltarea de biblioteci inovatoare ca suport pentru educație și învățare continuă.

 

La ședință au participat echipa de proiect a BȘ USARB, coordonator Elena HARCONIȚA, director al Bibliotecii și echipa de proiect a BȘ AAP, coordonator Rodica SOBIESKI-CAMERZAN, director al Bibliotecii.

Scopul întâlnirii – analiza rezultatelor implementării  proiectului, determinarea  sarcinilor imediate și de perspectivă în realizarea planului de acțiuni preconizate pentru al III-lea an de desfășurare a proiectului LNSS.

În cadrul ședinței au  fost examinate mai multe subiecte cu referință la buna desfășurare a proiectului:

·         activitățile realizate și indicatorii de impact la nivel instituțional, național și internațional.

·         elaborarea și implementarea curriculum-ului modulelor LNSS de instruire și desfășurarea training-urilor pilot în cadrul BȘ AAP și BȘ USARB, feedbak-ul în procesul de realizare al modulelor de instruire;

·         strategii de diseminare a proiectului;

·         elaborarea programului „Zilei Naționale de Sensibilizare privind rolul bibliotecii în societate”, ediția a II-a (23 aprilie 2018);

·         activitatea de marketing în procesul de promovare a rezultatelor implementării proiectului.

În urma discuțiilor s-a constat, că impactul implementării proiectului este major și implică toate părțile interesate din proiect în cursuri de instruire și evenimente de diseminare. Proiectul și Curriculum-ul ajută nu doar bibliotecarii, dar și o bună parte a personalului academic, a studenților, a tuturor celor interesați de serviciile moderne de bibliotecă care oferă instrumente cheie pentru realizarea învățării continue.

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.