Alianța academică București – Chișinău

O NOUĂ ÎNTÂLNIRE A PARTENERILOR ALIANȚEI ACADEMICE BUCUREȘTI-CHIȘINĂU

Vineri, 10 septembrie 2021, s-a desfășurat o ședință de lucru, în format online, a reprezentanților celor trei universități - partenere ale Alianței academice București-Chișinău: Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București, Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Administrare Publică din Chișinău.

Subiectul discuției a ținut de două direcții, care vor constitui primele domenii de colaborare: consolidarea capacităților bibliotecilor științifice și dezvoltarea mobilităților academice.

În mesajul său de salut, dl Remus Pricopie, rectorul SNSPA, a menționat deschiderea planară a celor trei universități spre o colaborare continuă și reciproc avantajoasă, dar și necesitatea implicării cât mai active a comunităților academice în realizarea activităților propuse.

O nouă întâlnire în cadrul Alianței academice București-Chișinău (Aa.B-C): SNSPA, Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Administrare Publică din Chișinău

O nouă întâlnire în cadrul Alianței academice București-Chișinău (Aa.B-C): SNSPA, București, Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Administrare Publică din Chișinău a avut loc miercuri, 1 septembrie 2021.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Academiei de Administrare Publică cu participarea conducătorilor celor trei instituții de învățământ superior - prof. univ., dr. Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), conf. univ., dr. Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova, prof. univ., dr. hab. Oleg Balan, rectorul Academiei de Administrare Publică din Chișinău, alături de prorectorii AAP conf. univ., dr. Nistor Grozavu, conf. univ., dr. Serghei Palihovici, șefi de catedre și subdiviziuni AAP.
Un prim dialog în vederea constituirii noii alianțe, s-a desfășurat online la 30 iulie curent.

Alianța academică București – Chișinău (Aa.B-C), are ca obiectiv consolidarea colaborării între cele trei universități, în special, dezvoltarea capacității administrative și a resurselor umane, implementarea de proiecte strategice, de cercetare și formare, cu finanțare europeană.

Portaluri guvernamentale

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.